Rôzne

Víkendová akcia pritiahla na Domašu tisícku ľudí: Vyše 200 otužilcov vstúpilo naraz do vody

Hromadnému vstupu do vody predchádzali súťaž vo varení guľášu a súťaž v štafetovom plávaní.

Ilustračný obrázok k článku Víkendová akcia pritiahla na Domašu tisícku ľudí: Vyše 200 otužilcov vstúpilo naraz do vody
Zdroj: TASR

Na hromadnom vstupe do vôd vodnej nádrže Domaša sa v sobotu popoludní zúčastnilo viac ako 200 otužilcov z celého Slovenska. Medzi kúpajúcimi boli i Poliaci. Otužilecko–kulinárske podujatie si podľa slov Rastislava Košalka z občianskeho združenia Vranovské vydry získava z roka na rok stále viac priaznivcov.

Ako uviedol, siedmy ročník Katarínskeho kúpania – kotlíku 2019 prišlo na rekreačnú oblasť Dobrá podporiť približne 1 000 ľudí.

33 družstiev, 140 guľášmajstrov

Hromadnému vstupu do vody predchádzali súťaž vo varení guľášu a súťaž v štafetovom plávaní. „Na súťaži vo varení guľášu sa tento rok zúčastnilo 33 družstiev a 140 guľášmajstrov,“ priblížil prvú zo súťaží Košalka s tým, že odborná porota, ktorú si na podujatie prizvali po prvý raz, označila za jej víťaza NAKA team z Vranova nad Topľou.

Vyhrali otužilci z Michaloviec

Rivalita medzi klubmi otužilcov z východného Slovenska má podľa jeho ďalších slov priestor počas štafetového plávania na štyrikrát 50 metrov. Tento rok sa doň zapojilo osem družstiev. Po prvý raz v sedemročnej histórii podujatia štafetu nevyhrali organizátori, Vranovské vydry, ale otužilci z Michaloviec.

Podujatie sa tento rok na Domaši uskutočnilo po štvorročnej prestávke, keď sa súťaž vo varení guľášu, štafetové plávanie a hromadný vstup do vody realizovali v rekreačnom areáli Lysá Hora vo Vyšnom Kazimíri. „Vyzerá to tak, že sa tu opäť zastabilizujeme,“ povedal Košalka k miestu konania.

Videli ste ju? Pozrite si archívnu fotogalériu z Domaše poskladanú z rôznych momentiek.

Domaša sa vie postarať o krásne zážitky: 10 fotodôkazov z obľúbeného letoviska
10
Galéria
Zdroj: TASR

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM