Správy

V OBRAZOCH: Práce na výstavbe plynovodu do Poľska sú v plnom prúde

Plynovod bude prechádzať cez tri okresy. Pozrite sa, ako pokračuje stavba v obciach Lackovce a Hankovce v Humenskom okrese.

Ilustračný obrázok k článku V OBRAZOCH: Práce na výstavbe plynovodu do Poľska sú v plnom prúde
8
Galéria
Zdroj: TASR/Milan Kapusta

Výstavba 103-kilometrového slovenského úseku prepojovacieho plynovodu Poľsko – Slovensko pokračuje. Na Slovensku bude plynovod prechádzať cez 37 katastrálnych území v okresoch Michalovce, Humenné a Medzilaborce.

Stavba severojužnej vetvy plynovodu začína na kompresorovej stanici vo Veľkých Kapušanoch (okres Michalovce) a končí sa v katastrálnom území obce Palota (okres Medzilaborce). Ďalej pokračuje v Poľsku v dĺžke 61 kilometrov.

Hlavnou ideou prepojovacieho plynovodu Poľsko – Slovensko je dokončiť severojužné prepojenie vo východnej Európe, spojiť Baltské more s Jadranským, respektíve Čiernym morom, a umožniť diverzifikáciu zdrojov zemného plynu do tejto časti Európy.

Investorom stavby na slovenskom úseku plynovodu je spoločnosť Eustream. Po dokončení kladenia rúr pod zemský povrch sa terén zrekultivuje. Spustenie plynovodu do komerčnej prevádzky je naplánované na rok 2022.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM