Samospráva

V Humennom zasadne Mestská rada: Jeden z rokovacích bodov vyvolal už teraz veľkú diskusiu

Na stredu 29. januára zvolal humenský primátor desiate zasadnutie Mestskej rady.

Ilustračný obrázok k článku V Humennom zasadne Mestská rada: Jeden z rokovacích bodov vyvolal už teraz veľkú diskusiu
Zdroj: Dnes24.sk

Pred tým, než do svojich poslaneckých lavíc zasadnú poslanci Mestského zastupiteľstva v Humennom, sa schádza Mestská rada, ktorá je jeho iniciatívnym, výkonným a kontrolným orgánom. Rokovací program Mestskej rady tak veľa napovie aj o témach, ktoré sa budú preberať na zasadnutí zastupiteľstva.

No a na túto stredu 29. januára zvolal primátor Miloš Meričko desiate zasadnutie Mestskej rady, pričom na stránke mesta jej zverejnený aj program zasadnutia.

Na stole bude okrem iného príprava voľby hlavného kontrolóra mesta, návrh na vstup mesta do občianskeho združenia Smart Cities klub, spolufinancovanie projektov Prestrešenie pódia pri fontáne na Námestí slobody, Dovybavenie Komunitného centra v Humennom, Aktívni na Ceste ikon – na bicykli zo Sanoku do Humenného či všeobecne záväzné nariadenie o školských obvodoch pre základné školy.

Súčasťou rokovacieho programu má byť aj umiestnenie pamätníka Jánovi Kuciakovi a Martine Kušnírovej na pozemku CKN 4951/6 (mestský pozemok na južnom námestí, pozn. red.).

A práve tento bod sa dostal na sociálnu sieť, kde vyvolal medzi verejnosťou veľkú diskusiu. Aj keď by malo ísť o iniciatívu dobrovoľníkov, našli sa mnohí odporcovia tohto zámeru. No aj takí, čo ho obhajujú, resp. schvaľujú.

Tak či tak, hlavné slovo v tomto prípade budú mať poslanci, ktorí o tomto zámere budú hovoriť už zajtra na desiatom zasadnutí Mestskej rady.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Humenného a okolia.

Videli ste ich už? Fotky z Humenného vás vrátia do roku 2000.

Nebudete veriť, že je to už tak dávno: Fotky z Humenného vás vrátia do roku 2000
16
Galéria
Zdroj: TASR

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM