Rôzne

V Humennom sa chystá zaujímavá akcia: Medzietnický kultúrny gastro festival

Medzietnický kultúrny gastro festival predstaví širokej verejnosti bohatú kultúru národnostných menšín žijúcich na Slovensku, ktorá pomáha búrať bariéry a predsudky.

Ilustračný obrázok k článku V Humennom sa chystá zaujímavá akcia: Medzietnický kultúrny gastro festival
Zdroj: Dnes24.sk

A uskutoční sa už túto nedeľu (12.11.) v Centre voľného času Dúha v Humennom so začiatkom o 13.00 hod.

Ako informoval jeden z organizátorov Peter Kudráč z Občianskeho združenia (OZ) Róm Podskalky, v gastro programe budú môcť návštevníci vidieť ukážky svetovej kuchyne, a to afgánskej, somálskej, ukrajinskej, ale aj rómskej. Predstavia sa tiež amatérske a profesionálne hudobné a tanečné zoskupenia jednotlivých národnostných menšín. „Celým programom bude sprevádzať Gitana,“ spomenul. Súčasťou akcie bude aj výstava starých rodinných fotografií z osady Podskalka pri Humennom.

Občianske združenie Róm Podskalky funguje od roku 2014. Vzniklo na základe požiadavky mladých ľudí, ktorí sa nemali kde združovať. V súčasnosti sa podľa Kudráča stretávajú v tzv. klube, kde okrem iného rozvíjajú svoj talent. Občianske združenie sa zameriava na prácu s mládežou a komunitou, realizuje rôzne vzdelávacie a voľnočasové aktivity. Zo združenia vzišlo aj hudobno-tanečné zoskupenie Gipsy Angels, ktoré sa svojimi vystúpeniami prezentovalo nielen na Slovensku, ale aj v Poľsku.

Festival pripravovalo OZ Róm Podskalky v spolupráci s partnermi – Nadáciou Milana Šimečku, Inštitútom pre migráciu a komunikáciu a Národným demokratickým inštitútom.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM