Tlačové správy

Toto je ono: Miesto u nás v Humennom pre ozajstných fajnšmekrov

Miesto, kde si na svoje prídu milovníci vína. Miesto pre tých, čo vedia oceniť dobrú kávu. Miesto, kde si nebudete vedieť vybrať...

Ilustračný obrázok k článku Toto je ono: Miesto u nás v Humennom pre ozajstných fajnšmekrov
Zdroj: Cave a Vin

Víno, na aké nenarazíte hocikde v supermarkete. Káva, čo takú vaše oči inde len ťažko zbadajú. A to nie je všetko. Písal sa 12. september 2015, keď svoje brány otvorila v Humennom vtedy nová vinotéka v novootvorenom obchodnom centre OC Avenue. Vinotéka s názvom Cave a Vin.

„Kladieme dôraz na ponuku kvalitných vín, pre ktoré producenti nerazia cestu supermarketmi a nie sú tak bežne dostupné,“ uviedla vedúca tímu Mgr. Lenka Dzvoníková s tým, že zákazníci si u nich nájdu i cenovo dostupné kvalitné vínka. Základom ponuky sú nádherné slovenské, moravské vína, ďalej vína Starého sveta a Nový svet zastupujú vína z Chille.

Keď sme ta vošli po prvýkrát, do oči bila uputávka na ochutnávku vybraného vína grátis. Vo svete možno bežná vec, sme ale stále v Humennom. „I keď takéto ochutnávky nemáme každý deň, stále môžu návštevníci u nás koštovať vína z vínnej karty, ktoré máme chladené v správnej teplote. Či už preto, aby strávili čas pri pohári dobrého vína alebo v rámci rozhodovania sa,“ priblížila L. Dzvoníková.

Druhú významnú kategóriu sortimentu v Cave a Vin tvoria kávy. „Aj kávu si samozrejme môžu dať zákazníci priamo u nás alebo im ju pripravíme a vezmú si ju do ruky so sebou. Kávy z predajnej ponuky, ktoré zároveň pripravujeme, vždy obmieňame. Kávičkári tak môžu ochutnávať vždy niečo nové a nájsť si tú svoju, ušitú pre nich,“ vysvetlila prevádzkovateľka tejto na humenské pomery nie tak celkom obyčajnej predajne.

Medzi tovarmi v Cave a Vin nechýbajú anglické a maté čaje a ani belgické či slovenské bio čokolády. „Našou špecialitou sú tiež na mieru vytvárané darčekové koše,“ vyzdvihla L. Dzvoníková. Humenčania a spol. môžu na tomto mieste zažiť tiež zaujímavé akcie. „Workshopy k príprave kávy a ako inak,aj degustácie vín so špičkovými someliérmi,“ doplnila na záver prevádzkovateľka. Čo a kedy sa bude konať, si môžete odsledovať tu.

Každopádne, ďalšie miesto u nás v Humennom, o ktorom treba vedieť. Pre milovníkov vína, kávy a čokolády predstavuje nové a pre mnohých aj nepoznané možnosti. Ako povedal Willi Opitz – „život je príliš krátky na to, aby sme pili zlé vína.“

(PR)

Cave a Vin: Miesto pre ozajstných fajnšmekrov
10
Galéria
Zdroj: Cave a Vin
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM