Veronika Ondo-Cholewová Rôzne

Talian zavítal do našich končín a udrelo mu to do očí: Výjav, ktorý ho na Šírave veľmi prekvapil!

Zavítal na Šíravu a zažil aj prekvapenie. To, čo mladému Talianovi na zemplínskom mori udrelo do očí, nám prezradil on sám osobne. Reč však prišla aj na dievčatá.

Ilustračný obrázok k článku Talian zavítal do našich končín a udrelo mu to do očí: Výjav, ktorý ho na Šírave veľmi prekvapil!
Zdroj: TASR

Vincenzo zavítal na Zemplín pred pár dňami. Zaujímalo nás, čo tu tohto Taliana priviedlo a ako sa mu v našich končinách páči. V rozhovore však prezradil oveľa viac než sme čakali.

Vincenzo je rodený Talian. Priviedla ho sem jeho láska, priateľka Lucia. Hneď v úvode nám prezradil, prečo sa tu rozhodol prísť. „Kvôli budúcej rodine,“ usmial sa a ukázal na Luciu. Ako prezradil, v našej krajine je prvýkrát. „O Slovensku som, samozrejme, už počul. Aj u nás je veľa Slovákov. Niektorí tam žijú, iní len pár rokov pracujú a vracajú sa potom do domoviny,“ povedal. Chcel by toho u nás vidieť a zažiť veľa, ale ako sám priznal, asi sa mu to pre nedostatok času nepodarí. „Zatiaľ som videl len Košice a Michalovce.“

Prečítajte si tiež: Milovníci áut si na Šírave prídu na svoje: V známom letovisku sa to bude len tak hemžiť bavorákmi

Podľa jeho slov sa v Taliansku žije ináč ako v takých Michalovciach. „Viac mladých ľudí, viac smiechu v uliciach, zábavy,“ poznamenal. Pri svojom spoznávaní Zemplína nevynechal ani zemplínske more. „To je zemplínske more?“ spýtal sa. Vysvetlili sme tento pekný prívlastok Šíravy. „Skoro ako naše jazero Lago di Garda,“ prirovnal vodnú nádrž k jazeru. Priznal, že ho veľmi prekvapila prázdna voda bez ľudí. U nich je more počas teplých dní plné.

„Nechápal som, prečo sa ľudia nekúpu v Šírave, ale chodia napríklad do bazénov,“ uviedol Vincenzo, čo mu udrelo do očí. A ako sa tomuto obyvateľovi Talianska na Šírave páčilo? „Niekde je odstrašujúce prostredie a neporiadok. Ale to sa asi nájde všade vo svete,“ opísal svoje pocity. „Niektoré uličky mi pripomínali naše trhy,“ dodal.

Prečítajte si tiež: V bazénoch na Šírave sa už okúpali prví návštevníci: Pri vstupe na ľudí čakalo prekvapenie

O tunajších dievčatách rozprávať veľmi nechcel, predsa len mal pri sebe to svoje. „Dievčatá sú pekné, veď to najkrajšie stojí pri mne, pozrite,“ ukázal na svoju michalovskú priateľku. Priznal, že Slovenky sú samozrejme iné než talianske ženy. „Neviem to opísať. Vidíte Talianku, hneď to viete. Ale keď vidím Slovenku, netrúfam si odhadnúť, odkiaľ pochádza,“ vysvetlil. Podľa Taliana sa líšia aj svojím správaním, niektoré obliekaním, ale všetky majú podľa Vincenza jedno spoločné. „Všetky sú pekné,“ dodal diplomaticky s úsmevom.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM