Rôzne

Švejkove pivné dni tu budú opäť: Vieme KEDY a na čo sa Humenčania môžu tešiť!

Vlani zažilo Humenného premiéru veľkej viacdňovej akcie s názvom Švejkove pivné dni. Zabodovala na plnej čiare a zrejme sa začal písať začiatok novej miestnej tradície. Začiatok mája budú môcť Humenčania aj tento rok osláviť vo veľkom štýle na námestí.

Ilustračný obrázok k článku Švejkove pivné dni tu budú opäť: Vieme KEDY a na čo sa Humenčania môžu tešiť!
Zdroj: Dnes24.sk

Do roku 1989 bolo Humenné známe tým, že sa v ňom dali na rozdiel od iných miest kúpiť takmer všetky druhy piva, ktoré sa vtedy vyrábali v Československu. Práve tento fakt v spojení so sochou vojaka Švejka pri železničnej stanici, ku ktorému pivo nepochybne patrí, priviedol vlani magistrát k myšlienke usporiadať Švejkove pivné dni. Do Humenného prišlo 13 pivovarov a dokopy viac ako 40 druhov pív. Súčasťou bol kultúrny program i ďalšie atrakcie. VIDEO nájdete tu.

„Prvý ročník si získal veľa fanúšikov, preto radnica pokračuje v tejto začatej tradícii. 2. ročník Švejkových pivných dní sa bude konať v tom istom termíne ako minulý rok. Teda od 30.04. do 3.5.2015,“ potvrdila pre Humenné 24 a upresnila termín Jana Bardzaková z tlačového referátu mesta.

Švejkove pivné dni a ich druhý ročník slávnostne otvorí podľa jej ďalších slov v piatok 1. mája primátorka mesta Jana Vaľová. „V tento deň budú v stanoch koncerty živých kapiel. Na sobotu je naplánovaný koncert skupiny No Name, ktorý sa bude konať na Námestí slobody, vstup bude zdarma,“ priblížila Bardzaková s tým, že pozvaní sú nielen obyvatelia mesta Humenné, ale i obyvatelia okolitých obcí a miest. Pridala aj jednu zaujímavosť, už k dnešnému dňu je jasné, že na akcii sa zúčastní o 7 pivovarov viac ako to bolo vlani.

Foto: ilustračné, Ulica 26. novembra

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM