Súťaž o NAJ kuchára Zemplína: Medzi juniormi najlepšie varí Jakub z humenskej hotelovky!
Na súťaži Kuchár Zemplína 2014 sa predviedli výlučne tí, ktorí to v kuchyni naozaj vedia. No aj medzi nimi musela porota vybrať tých najlepších a to v kategórii seniorov aj juniorov.

V uplynulých dňoch sa uskutočnil druhý ročník prestížnej súťaže Kuchár Zemplína 2014, ktorej organizátorom sú Košický klub Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov v spolupráci so Strednou odbornou školou obchodu a služieb v Michalovciach.
Druhý ročník súťaže bol spojený s výstavou jedál, studených mís a cukrárenských výrobkov, pripravovali sa miešané nápoje i vyrezávanie ovocia a zeleniny (carving).
Súťažilo sa v dvoch kategóriách
Do súťaže sa mohli zapojiť Juniori – žiaci stredných hotelových a odborných škôl a Seniori – profesionálni kuchári z hotelových a reštauračných zariadení.
Na priebeh celej súťaže dohliadala hodnotiaca komisia, ktorá hodnotila predovšetkým chuť jedla, kreativitu, ekonomiku a hospodárnosť, správnosť technologických postupov, ako aj hygienu, predprípravu pracoviska a kalkuláciu.
Úspech Jakuba z hotelovky
Potešujúci je najmä fakt, že v kategórií Junior získal prvé miesto Jakub Torhan, žiak Hotelovej akadémie v Humennom. V kategórii senior sa na prvom mieste umiestnil Marián Pestúch, šéfkuchár hotela Mousson **** Michalovce.
Všetci súťažiaci predviedli to najlepšie zo svojho kuchárskeho umenia, aby čo najlepšie obstáli v silnej konkurencii. Keďže toto podujatie sa stretlo s veľkou odozvou, určite sa môžeme tešiť na ďalší ročník.
Foto: archív Stredná odborná škola obchodu a služieb Michalovce