Rôzne

Sobotné a nedeľné podujatia v Humennom: Kam si môžete vyraziť?

Dva dni voľna sú pred nami a ostať iba doma, by bola škoda. Z podujatí, ktoré nás v Humennom a okolí čakajú, sme vybrali presne päť zaujímavých tipov.

Ilustračný obrázok k článku Sobotné a nedeľné podujatia v Humennom: Kam si môžete vyraziť?
Zdroj: Dnes24.sk

Deň železnice

V sobotu v čase od 9:00 do 18:30 sa v humenskom rušňovom depe koná Deň železnice, pričom toto bude štvrtý ročník mimoriadne obľúbeného podujatia. A ani tento rok nebude núdza o množstvo atrakcií a lákadiel. Podrobné info o akcii sa dočítate tu!

Unplugged koncert

V sobotu večer je v Music Cafe na programe akustický koncert kapely Skrytý Význam. Ide o punk-rockovú formáciu z Humenného. Začiatok koncertu je naplánovaný na 20:30.

Bitka o Sevastopoľ

V nedeľu večer o 20:00 dávajú v Kine Fajn akčný vojnový thriller Bitka o Sevastopoľ. A tu je popis k filmu z produkcie Ukrajina/Rusko.

Historická dráma o legendárnej snajperke ZSSR Ljudmile Pavličenkovej, prezývanej „pani smrť“, ktorá počas 2.svetovej vojny zabila pri obrane Odesy a Sevastopoľa 309 nepriateľov. Vo filme sú zachytené nielen reálne udalosti, ale aj osobný život Ljudmily: podceňovanie otcom, láska k trom mužom, silný patriotizmus, odvaha, tvrdosť, ale tiež strach a skrývaná ženskosť. Tieto charakteristiky hrdinky prispeli tiež k tomu, že sa stala vo svojej dobe, veľmi obdivovanou a populárnou. Bola pozvaná i do Bieleho domu, kde sa spriatelila s Eleanorou, manželkou prezidenta Roosvelta.

Futbalové derby

Keďže jesenná časť futbalovej sezóny je v plnom prúde, prinášame aj jeden tip na zaujímavé futbalové derby. V rámci piatej ligy nastúpia proti sebe v nedeľu o 13:30 domáci Jasenov a Ptičie. Oba celky sa pohybujú na špici tabuľky, aktuálne je medzi nimi dvojbodový rozdiel v prospech Jasenovčanov.

Tradičný jarmok

Na záver pripájame aj jeden tip mimo nášho mesta- sme však stále na Zemplíne. V Hanušovciach nad Topľou bude v sobotu pokračovať Hanušovský jarmok. História jarmoku v tomto mestečku siaha až do roku 1332. O 17:00 sa návštevníkom podujatia predstaví Adam Ďurica s kapelou.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM