Rôzne Správy

Slovenská katolícka charita rozširuje osvedčený projekt: Pošli tašku už aj v Humennom

Projekt na pomoc seniorom v čase pandémie sa osvedčil v hlavnom meste a jeho okolí.

Ilustračný obrázok k článku Slovenská katolícka charita rozširuje osvedčený projekt: Pošli tašku už aj v Humennom
Zdroj: pixabay.com

Slovenská katolícka charita (SKCH) rozširuje projekt Pošli tašku, ktorý v čase pandémie nového koronavírusu pomáha seniorom z Bratislavy a okolia, aj do ďalších slovenských miest. Informovala o tom Monika Molnárová z SKCH.

Projekt z dielne Bratislavskej arcidiecéznej charity sa podľa charity osvedčil. Pomohol už desiatkam seniorov a našiel aj podporu u dobrovoľníkov.

SKCH projekt rozširuje okrem iných miest aj práve do Humenného.

„Ak viete o seniorovi vo svojom okolí, ktorý by potreboval pomôcť, no vy mu pomoc neviete poskytnúť, informujte o tom charitu. Seniora kontaktujeme, spýtame sa, čo potrebuje a následne donesieme nákup a lieky priamo k jeho domovu. Ak je senior v núdzi, odovzdávame tašku zadarmo, s trvanlivými potravinami z vlastných zásob,“ vyzvala SKCH.

V rámci projektu Pošli tašku prevádzkuje aj linky pomoci pre seniorov, ktorí sa cítia opustene. SKCH hľadá dobrovoľníkov a darcov ochotným prispieť. Ako vysvetľuje, jej sklady trvanlivých potravín pre núdznych majú svoje limity, preto každý príspevok je potrebný. Viac informácií o projekte nájde verejnosť na webe poslitasku.sk.

Chcete okrem regionálnych správ dostávať dôležité aktuálne informácie? Nájdete nás aj na FB Dnes24.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM