Správy

Školy v Humennom dostanú peniaze na modernizáciu. Do čoho ich mesto investuje

Školy v Humennom budú realizovať niekoľko projektov. Na čo použijú peniaze od rezortu školstva?

Ilustračný obrázok k článku Školy v Humennom dostanú peniaze na modernizáciu. Do čoho ich mesto investuje
Zdroj: TASR

Podpora materských škôl pre poskytovanie povinného predškolského vzdelávania, zavedenie inovatívnych prístupov do vyučovania a letná škola pre žiakov, ktorí po pandemickom roku potrebujú dobehnúť učivo, sú tri projekty, s ktorými školy v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Humenné uspeli vo výzvach ministerstva školstva.

Modernejšie priestory

Informoval o tom na webovej stránke mesta Marián Škuba z tlačového referátu mestského úradu. Ako uviedol, Základná škola (ZŠ) s materskou školou Podskalka získala na nákup vybavenia pre novovzniknutú triedu v materskej škole, ktorá bude poskytovať povinné predškolské vzdelávanie, dotáciu vo výške 4 721 eur. Finančné prostriedky je potrebné vyčerpať do 31. augusta.

Modernejšími budú vďaka úspechu vo výzve ZŠ Dargovských hrdinov, ktorá získala 29 000 eur a ZŠ Jána Švermu 29 415 eur. „Školy budú môcť modernizovať triedy, zakúpiť špeciálne tvarované lavice, vytvoriť oddychové zóny pre žiakov v triedach, vybudovať spoločné priestory s pódiom či knižnicami určené na socializáciu a diskusie a vytvoriť v triedach prostredie, ktoré umožní inovovať prístup k výučbe,“ ozrejmil Škuba.

Letná škola

Letná škola pre žiakov, ktorí potrebujú upevniť učivo z predchádzajúceho školského roka, bude v Humennom fungovať na šiestich (ZŠ Hrnčiarska, ZŠ Kudlovská, ZŠ SNP, ZŠ Jána Švermu, ZŠ Laborecká, ZŠ s MŠ Podskalka) spomedzi ôsmich základných škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta.

Záujem o letnú výučbu neprejavili len žiaci zo ZŠ Dargovských hrdinov a Pugačevová. Jednotlivé školy sú na tento účel podporené dotáciou vo výške od 600 do 4 600 eur. Svoje brány žiakom otvoria v auguste.

Foto: ilustračné

Aktuality zo Slovenska

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM