Krimi

ŠKANDÁL sexuálneho zneužívania: Východniarka obvinila kňaza, súd v Prešove rozhodol!

Muža v roku 2012 suspendovali a vatikánsky cirkevno-súdny proces ho uznal za vinného. Pozbavili ho úradu a výkon kňazskej služby má zakázaný.

Ilustračný obrázok k článku ŠKANDÁL sexuálneho zneužívania: Východniarka obvinila kňaza, súd v Prešove rozhodol!
Zdroj: Pixabay.com

Žena z východného Slovenska obvinila kňaza zo sexuálneho zneužívania. O prípade, ktorý sa ťahá roky informuje portál noviny.sk.

Poškodená skutok nahlásila už ako dospelá žena v roku 2014. „Začalo to od 12-tich rokov. Najprv ma obchytkával, až potom došlo k tomu,“ povedala poškodená.

Kňaz: Je to hlúposť

Dnes už bývalý kňaz od začiatku procesu hovorí o svojej nevine.

Odsudzujúci rozsudok si vypočul na Okresnom súde v Humennom a 26. apríla Krajský súd v Prešove už rozhodol právoplatne.

„Ja som nič také neurobil. Ja som s ňou nemal súlož, keď bola neplnoletá. Je to hlúposť,“ povedal pre noviny.sk sa bývalý kňaz.

V prvom bode ho obžaloba vinila zo znásilnenia. Podľa súdu nebolo dokázané, že sa skutok v roku 2004 stal. Spod obžaloby ho teda oslobodili. Iný bol ale verdikt pri druhom skutku.

Podľa prvostupňového súdu bolo na základe na seba nadväzujúcich dôkazov, výpovedí a znaleckého dokazovania dostatočne preukázané, že sa skutok stal.

Skutok nedokázali

Muž dostal dvojročnú podmienku a poškodenej sa mal verejne ospravedlniť no coči rozsudku sa odvolal.

„Krajský súd v Prešove obžalovaného spod obžaloby prokurátorky Okresnej prokuratúry Humenné oslobodil, pretože nebolo dokázané, že sa stal skutok, pre ktorý bol obžalovaný stíhaný. Súd odvolanie prokurátora zamietol,“ vysvetlila hovorkyňa KS v Prešove Anna Kolářová.

Poškodená trvá na tom, že ku skutku došlo. Rozsudok krajského súdu je právoplatný a riadny opravný prostriedok proti nemu nie je. Muža v roku 2012 suspendovali a vatikánsky cirkevno-súdny proces ho uznal za vinného. Pozbavili ho úradu a výkon kňazskej služby má zakázaný.

ilustračné foto

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM