Rôzne

Rýchly prehľad z Humenného: 5 dôležitých správ z posledných dní

Jún nám začína finišovať, prichádzajú letné prázdniny, no v Humennom a jeho okolí uhorková sezóna ani v týchto dňoch nehrozila. Prinášame vám prehľad piatich dôležitých správ.

Ilustračný obrázok k článku Rýchly prehľad z Humenného: 5 dôležitých správ z posledných dní
Zdroj: Dnes24.sk

Vážna dopravná nehoda

Smutná udalosť. V obci Ohradzany v Humenskom okrese došlo k dopravnej nehode. Do akcie boli povolaní dokonca aj leteckí záchranári. Viac info tu.

Ďalších takmer 60 tisíc

Prešovský samosprávny kraj (PSK) po poslednej, v poradí štvrtej tohtoročnej zmene rozpočtu upravil výdavky smerom nahor o viac ako 355 000 eur. Čiastka 59 770 eur poputuje pre Vihorlatské múzeum v Humennom, a teda pre rekonštruovaný kaštieľ. Prečítajte si, na čo budú tieto peniaze použité.

Tieto chodníky opravia

Humenskí poslanci schválili na svojom poslednom rokovaní menovitý zoznam miestnych komunikácií, chodníkov či spevnených plôch a ich konkrétne časti, ktoré sa v tomto roku dočkajú rekonštrukcie. V týchto dňoch sme zverejnili kompletný zoznam. Nachádza sa v ňom aj nejaký chodník z vášho okolia? Zistite to tu.

Nižšie nájomné

Poslanci na tom istom rokovaní schválili úpravu výšky nájomného v nájomných bytoch na Komenského ulici. Najmä pre samotných nájomníkov potešujúca správa. Pozrite si, koľko sa ta bude platiť po novom.

Ocenené učiteľky i žiačka

Na veľkej scéne Divadla J. Záborského v Prešove sa konalo slávnostné ukončenie školského roka v Prešovskom samosprávnom kraji. Pri tejto príležitosti kraj po ôsmykrát ocenil najúspešnejších pedagogických pracovníkov a žiakov stredných škôl vo svojej pôsobnosti. Medzi naj zaradili i dve učiteľky z Humenného a nadanú študentku Tonku.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM