Rôzne

Režisérovi nechali voľnú ruku: Humenská kapela vypustila do sveta svoj prvý VIDEOKLIP

Humenská kapela A Chance to Survive uzrela svetlo sveta len na začiatku minulého roka. Dnes je už vonku aj ich prvý videoklip. Pozrite a vypočujte si ho.

Ilustračný obrázok k článku Režisérovi nechali voľnú ruku: Humenská kapela vypustila do sveta svoj prvý VIDEOKLIP
Zdroj: Archív ACTS

Kapela A Chance to Survive (resp. ACTS) z Humenného vznikla na začiatku roka 2017. Jej základy položila dvojica Miro (spev) a Juraj (gitara), ku ktorým sa postupne pridali Aďo (basgitara), Tomáš (bicie) a Maťo (gitara). Ako ozrejmil pre náš spravodajský portál spevák kapely Miro Selecký, časť kapely si vzájomnú spoluprácu odskúšala v iných hudobných zoskupeniach už predtým, takže o to bolo zohrávanie sa tejto partie jednoduchšie…

Aj keď je kapelu žánrovo ťažko definovať, na svoje by si mohli prísť predovšetkým priaznivci štýlov ako sú napr. post metal, post hardcore či alternative rock.

Cena poroty

Počas celého uplynulého roka sa ACTS sústredili na tvorbu vlastných skladieb, prípravu koncertného playlistu a tiež prvej nahrávky. Svoj prvý koncert odohrali 24. novembra v miestnom Nostalgia Music Pube v spoločnosti kapiel L4ST a KORN SK Revival. Už o pár týždňov na to sa zúčastnili kapelnej súťaže Hviezda Nostalgie, kde im bola udelená Cena poroty.

Ešte v lete sa však pustili do nahrávania ich prvého singlu s názvom Faceless, ku ktorému následne natočili aj videoklip. No a video uzrelo svetlo práve v týchto dňoch.

Voľná ruka

Natáčanie videoklipu prebehlo pod taktovkou talentovaného Tibora Koszkowskeho, ktorý je taktiež rodákom z Humenského okresu a aktuálne je študentom VŠMU. Ten sa postaral o kameru, strih aj samotnú réžiu. Nakrúcanie bolo rozdelené do dvoch dní, počas jedného vznikli kapelné zábery a počas druhého zábery s hercom v exteriéri.

„Zaujímavosťou je, že nikto z nás sa s hlavným hrdinom klipu nestretol a Tiborovi som akurát preposlal text, ktorý sme spolu prekonzultovali len veľmi stručne. To znamená, že mal v podstate voľnú ruku v tom, ako atmosféru danej piesne vyjadriť tzv. metaforickými obrazmi,“ prezradil Miro, podľa ktorého autor klipu aj herec zvládli svoje úlohy dokonale.

Ďalšie plány

Spevák kapely sa o význame svojich textov nie veľmi rád vyjadruje, necháva to radšej na fantázii poslucháča. „Ak by som mal song Faceless predsa len opísať aspoň jednou vetou, tak ide o akési hľadanie svetla v tme, cesty von zo zložitej situácie, v ktorej sa sa človek dlhodobo nachádza,“ priblížil Miro.

ACTS sa momentálne pripravujú na ďalšie nahrávanie a veria, že rok 2018 sa bude niesť v znamení početnejšieho množstva koncertov.

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM