Rôzne Správy

Prvý jún je čo nevidieť tu: V Humennom nastúpia do škôl a škôlok stovky detí

Ako to bude vyzerať v Humennom od prvého júna? Pozrite si, ktoré školy a škôlky otvoria brány a koľko detí do nich nastúpi.

Ilustračný obrázok k článku Prvý jún je čo nevidieť tu: V Humennom nastúpia do škôl a škôlok stovky detí
Zdroj: TASR

Zriaďovatelia môžu od prvého júna 2020 otvoriť materské školy, prvých päť ročníkov základných škôl, jedálne a školské kluby detí.

Konečné rozhodnutie je však na zriaďovateľovi, ktorý musel najprv vyhodnotiť miestne podmienky ako vývoj šírenia nákazy COVID-19, personálne, materiálne a priestorové možností škôl. Pod mesto Humenné patrí drvivá väčšina škôlok aj základné školy a to rozhodnutie už padlo.

„Obnovia sa takmer všetky vzdelávacie zariadenia, t.j. 10 materských škôl (výnimka: deti MŠ Lesná sa „presťahujú“ do samostatnej triedy MŠ Osloboditeľov, kde budú vykonávať výchovno-vzdelávací proces so svojimi učiteľkami) a všetkých 8 základných škôl (ZŠ)," informoval Marián Škuba z tlačového referátu Mestského úradu v Humennom ohľadom školských zariadení pod zriaďovateľskou pôsobnosťou mesta.

Podľa jeho slov určitú výnimku predstavuje ZŠ J. Švermu, kde vyučovací proces bude prebiehať iba v 1.- 4. ročníku. „Ako dôvod uviedla škola nevyhovujúce priestorové a personálne podmienky,“ ozrejmil Škuba.

Či pošlú svoje deti do školy, záleží na dobrovoľnom rozhodnutí rodičov.

„Podľa nahlásených počtov, do MŠ k 1.6. nastúpi 482 detí (54%), do lavíc ZŠ zasadne 1 293 žiakov (74%),“ uviedol M. Škuba.

Humenská radnica taktiež obnovuje od prvého júna prevádzku zariadení školského stravovania a školských klubov (okrem ZŠ a MŠ Podskalka).

Chcete okrem regionálnych správ dostávať dôležité aktuálne informácie? Nájdete nás aj na FB Dnes24.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM