Správy

Problémové diskotéky v Humennom: Opatrenia nikto neriešil, neskolaudovanú budovu áno

Prípad konania diskoték v Humennom rieši polícia. Dôvodom je priestor, v ktorom sa konali.

Ilustračný obrázok k článku Problémové diskotéky v Humennom: Opatrenia nikto neriešil, neskolaudovanú budovu áno
Zdroj: Pixabay.com / CC0 1.0

V súvislosti s konaním diskoték v jednej z budov na Štefánikovej ulici v Humennom začala polícia trestné stíhanie pre prečin všeobecného ohrozenia. Zistilo sa, že predmetný objekt nebol skolaudovaný.

O prípade informovala prešovská krajská policajná hovorkyňa Jana Ligdayová. Diskotéky s voľným prístupom ľudí sa v objekte konali v mesiacoch január a február tohto roka, a to napriek tomu, že priestory budovy neboli skolaudované stavebným úradom. „Týmto konaním došlo k zvýšeniu všeobecného nebezpečenstva pre zúčastnených ľudí. Bol poškodený verejný záujem,“ uviedla hovorkyňa.

Napriek zákazu

O spomínaných diskotékach sme informovali začiatkom február v súvislosti s porušením protipandemických opatrení v tomto článku. Majiteľ budovy ich organizoval v nočných hodinách napriek zákazu. Diskotéky po 22.00 hod. pritom opatrenia zakazujú.

Majiteľ sa tým netajil a tvrdil, že nemá inú možnosť. „Buď budem mať otvorené, alebo zavriem a skrachujem. Mám ísť teraz robiť do Nemecka?“ reagoval vtedy. Rozhnevaní obyvatelia sa obrátili na Regionálny úrad verejného zdravotníctva (RÚVZ) v Humennom, ale nepochodili.

Hygienici uviedli, že budova nepatrí do ich správy, keďže sa nachádza na pozemku Železníc Slovenskej republiky. Železnice zas tvrdili, že žiadnu prevádzku diskoklubu na svojom pozemku nepovoľovali. Úrady preto začali zisťovať, či je budova vôbec skolaudovaná. Ako ukázalo vyšetrovanie, stavebný úrad kolaudačné rozhodnutie nevydal.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM