Rôzne

Prispieť má aj UEFA. V Snine postavia ihrisko s umelou trávou za 470 tisíc eur

V Snine postavia umelú trávnatú plochu za približne 470 000 eur. Investičný zámer bude realizovaný v areáli futbalového štadióna na ploche súčasného tréningového ihriska.

Ilustračný obrázok k článku Prispieť má aj UEFA. V Snine postavia ihrisko s umelou trávou za 470 tisíc eur
Zdroj: TASR

Na zelenú plochu má prispieť Slovenský futbalový zväz a UEFA v rámci projektu „HatTrick“ sumou 120 000 eur. Prešovský samosprávny kraj poskytne Snine formou združenej investície 100 000 eur, zvyšnú sumu bude spolufinancovať mes­to.

Stavbu futbalového ihriska s umelou trávou bude realizovať spoločnosť Verejnoprospešné služby Snina, v ktorej má mesto 100-% majetkovú účasť. Vypracovanie projektovej dokumentácie by podľa časového harmonogramu malo byť do konca mája, stavba by mala byť dokončená v decembri tohto roka.

Požadovaná plocha pre ihrisko je 72×110 metrov. Pri dodržaní uvedeného rozmeru sa s ihriskom zasiahne až do ochranného valu jestvujúceho veľkého futbalového ihriska a chodníka, ktorý vedie z prevádzkovej budovy popri ihrisku. Bude preto nutné urobiť oporný múr a nový chodník. Zrealizovať bude potrebné aj oplotenie pozdĺž vodného toku s vystuženou podmurovkou z tvárnic pre spevnenie násypu.

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM