Aktualizované Eva Mikulová Rôzne Správy

Pribudli traja pozitívni na koronavírus, všetci žiaľ z východu Slovenska

Šírenia nákazy sa spomalilo ale napriek tomu, i v utorok 28. apríla pribudli ďalšie pozitívne testované osoby na koronavírus.

Ilustračný obrázok k článku Pribudli traja pozitívni na koronavírus, všetci žiaľ z východu Slovenska
Zdroj: TASR

Sme zodpovední, dodržujeme hygienické nariadenia a možno nám pomohlo i teplejšie počasie. Na Slovensku v utorok 28. apríla pribudli len tri nové osoby pozitívne testované na koronavírus. Všetci sú však z východu Slovenska.

Dvaja noví pozitívni sú z Prešovského kraja, konkrétne ide o muža a ženu z Popradu a jeden muž je z okresu Trebišov v Košickom kraji.

Na Klinike infektológie a cestovnej medicíny UNLP Košice je hospitalizovaný jeden pozitívny pacient s ochorením COVID-19, je v stabilizova­nom stave.

„Na ambulancii tejto kliniky sme včera v súvislosti s koronavírusom vyšetrili a vzorky odobrali spolu 7 pacientom, z toho traja boli prijatí na hospitalizáciu, na výsledky výterov čakáme. Čo sa týka Drive- in testovania, včera bolo na tomto odbere vyšetrených 28 osôb. Ústav lekárskej a klinickej mikrobiológie včera testoval spolu 60 vzoriek, všetky boli negatívne,“ informovala nás hovorkyňa UNLP Ivana Vaněková.

Celkovo bolo včera v utorok 27. apríla urobených 1767 testov. K dnešnému dňu je na Slovensku evidovaných 1384 ale z tohto počtu je už 446 vyliečených, žiaľ pribudli ďalšie dve úmrtia. Čiže doteraz chorobe podľahlo 20 ľudí.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM