Rôzne

Prepojovací cyklochodník za knižnicou: Kedy sa stane realitou?

Humennému bol vlani schválený nenávratný finančný príspevok vo výške takmer 155 tisíc eur na projekt Výstavba infraštruktúry pre nemotorovú dopravu na území mesta.

Ilustračný obrázok k článku Prepojovací cyklochodník za knižnicou: Kedy sa stane realitou?
Zdroj: Dnes24.sk

A tento projekt rieši okrem iného aj výstavbu prepojovacieho cyklochodníka od starého Valaškovského mosta po cyklochodník na hrádzi pri Laborci.

V akom stave sa tento projekt nachádza? Aj s týmto sa na tohtotýždňovom rokovaní mohli oboznámiť mestskí poslanci v Humennom v rámci Informatívnej správy o kontrole plnenia uznesení Mestského zastupiteľstva v Humennom k 8. augustu 2019.

Zmluva o nenávratný finančný príspevok bola uzatvorená 1. augusta minulého roka. „Dňa 27.11. 2018 bola zo strany prijímateľa NFP zaslaná žiadosť o zmenu zmluvy – časového harmonogramu z dôvodu neukončenia procesu verejného obstarávania na výber zhotoviteľa stavebných prác. Dňa 5.12. 2018 mesto Humenné obdŕžalo akceptáciu týkajúcu sa zmeny časového harmonogramu. Listom zo dňa 30.11. 2018 mesto Humenné zaslalo žiadosť o vykonanie kontroly verejného obstarávania pred podpisom zmluvy na predmet zákazky „Prepojovací cyklochodník od starého Valaškovského mosta po cyklochodník na hrádzi pri Laborci“. Zo strany PSK, ako sprostredkova­teľského orgánu pre IROP nebolo schválené predložené verejné obstarávanie,“ ozrejmil situáciu v dôvodovej správe Miroslav Turčan, vedúci odboru koncepcie a rozvoja mesta na Mestskom úrade v Humennom.

Podľa jeho slov mesto Humenné 13. mája 2019 vyhlásilo nové verejné obstarávanie. „Na základe predmetného verejného obstarávania mesto Humenné dňa 2.07. 2019 zaslalo na kontrolu VO po podpise zmluvy na PSK, odbor SO pre IROP,“ doplnil Turčan.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Humenného a okolia.

Postrehli ste? Opravuje sa strecha škôlky na Kudlovskej ulici.

V OBRAZOCH: Opravuje sa strecha škôlky na Kudlovskej ulici
5
Galéria
Zdroj: MsÚ Humenné

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM