Rôzne

Prekvapujúce odhalenie. Kapela z východu prezradila EXKLUZÍVNE tajomstvo svojich textov!

Silné hudobné príbehy ukrývali viac. Počas dvoch rokoch spievali ľuďom piesne, teraz odhalili viac. Čítanie, ktoré zamrazí...

Ilustračný obrázok k článku Prekvapujúce odhalenie. Kapela z východu prezradila EXKLUZÍVNE tajomstvo svojich textov!
Zdroj: YouTube.com

Nedávno sme vám priniesli článok o tom, ako to chlapci z východu pustili na plné hrdlo. Za pár dní si ich videoklip Za Karpatským lesom pozreli desiatky tisíc ľudí. Kristián Dufinec & Iconito našej redakcii prezradili ďalšie posolstvo ich piesní, ktorým sa snažili ovplyvniť ľudí aj tesne pred voľbami. A to počas celých dvoch rokov.

Odporúčanie v deň D

V deň volieb prišli s nasledujúcou výzvou: Výzva voliť cez hudobný príbeh, ktorý dokonale vykresľuje slovenskú mentalitu. „Väčšina Slovákov pocíti krivdu systému, nadáva, potom slepo uverí v spasiteľa a nakoniec sa opäť sťažuje. Tento nelichotivý cyklus je v našej krajine dobre známy, predovšetkým je v popredí počas parlamentných volieb,“ zverejnila skupina. Hudobný príbeh od skupiny Iconito, ktorý je zložený z troch tématickych videoklipov ponúka cestu ako sa dostať z tohto začarovaného kruhu. V deň volieb odporúčala na svojej fan stránke zobrať vecí do vlastných rúk. Teda ísť voliť, menej sa sťažovať a viac ovplyvňovať veci v svojom okolí.

To že sa nejedná o rýchlo vypracovaný prejav svedčí fakt, že jednotlivé časti tohto príbehu sa skladali počas 2 rokov. Počas tohto obdobia kapela Iconito na čele s Kristiánom Dufincom publikovala tri hudobné videoklipy – Za Karpatským Lesom, Chcem Zmenu a Spolu Za Jedno Lano.

„Tieto videoklipy prevedú diváka cez príbeh mladého krojovaného chlapca, ktorý na vlastnej koži pocíti úspechy a pády na Slovensku. Najprv je svedkom zlyhania systému, potom sa búri a nakoniec spásonostne verí v zmenu od nového človeka v politike,“ vysvetľuje líder K. Dufinec.

„My sa pokúšame namotivovať cez hudobný príbeh, ktorý sa skladal takmer 2 roky.“ Prezradil, že v ich piesňach je aj reakcia na voľby a odmietavý názor na vstup fašistov do parlamentu.

Posolstvo hudobného príbehu

Väčšina Slovákov pocíti krivdu systému, nadáva, potom slepo uverí v spasiteľa a nakoniec sa opäť sťažuje. Hudobný príbeh odporúča zobrať vecí do vlastných rúk. V prvom rade musí prísť zmena od samotných ľudí, nie čakať na spasiteľa národa.

„To sa prejavilo v ostatných voľbách, kde najviac prvovoličov dalo hlasy fašistovi. Teda uchýlili sa k rýchlym a naoko pôsobivým radikálnym riešeniam,“ myslí si Dufinec. „Tieto naše videoklipy/hudba hlásajú pravý opak, žiaden spasiteľ nepomôže. Najprv snaha pozitívna zmena od samotných ľudí. Tak ako sa o to snažíme aj my v kapele Iconito.“

Ako kapela vysvetľuje svoje piesne?

  • Za Karpatským Lesom: Emotívne svedectvo o krivde a beznádeji vo vlastnej krajine.
  • Chcem Zmenu: Spontánne vyjadrenie potreby zmeny a fungovania štátu od známych či neznámych osobností.
  • Spolu Za Jedno Lano: Spoločenský apel, aby autorita v prezidentskom úrade spravila život na Slovensku lepším.
KRISTIÁN DUFINEC A ICONITO
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM