Rôzne

Pred 10 rokmi zomrel Paul Newman: Matka hereckej legendy pochádzala z Ptičieho

26. septembra ale pred desiatimi rokmi odišla z tohto sveta americká herecká legenda Paul Newman. Jeho korene siahajú na Slovensko a konkrétne do Humenského okresu.

Ilustračný obrázok k článku Pred 10 rokmi zomrel Paul Newman: Matka hereckej legendy pochádzala z Ptičieho
Zdroj: TASR

Dňa 26. septembra 2008 zomrel známy americký filmový herec a režisér Paul Newman, ktorého niekoľkokrát nominovali na prestížneho filmového Oscara, získal ho v roku 1987 za herecký výkon vo filme Farba peňazí. Medzi filmy, za ktoré bol nominovaný na Oscara ako herec, patria: Mačka na rozpálenej plechovej streche, Hustler, Hud, Frajer Luke, Bez zlého úmyslu, Verdikt, Nie som blázon a Road to Perdition. Po boku Roberta Redforda si zahral v slávnom westerne Butch Cassidy a Sundance Kid a v rovnako slávnom filme z gangsterského prostredia Podraz.

A prečo si ho pripomíname na spravodajskom portáli Humenné 24? Niektorí o tom už počuli, no zaiste sa nájdu aj takí, čo ešte nie…

Matka Paula Newmana, Terézia Fecková, ktorá sa vysťahovala do USA, pochádzala totiž zo Slovenska a práve z dediny Ptičie pri Humennom.

Jeho otcom bol židovský obchodník Arthur Sigmund Newman, ktorého rodičia prišli do Spojených štátov z Maďarska a Poľska.

Paul Newman, skvelý americký herec so slovenskými koreňmi, zomrel vo Westporte vo veku 83 rokov.

Na archívnej snímke z roku 1958 herci Paul Newman a Joanne Woodwardová vo filme Dlhé, horúce leto.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Humenného a okolia.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM