Správy

Prázdniny vo Vihorlatskom múzeu: Na deti čaká hravý a zážitkový program

Okrem zábavy sa deti aj niečo naučia. Čo si pre nich múzeum na leto pripravilo?

Ilustračný obrázok k článku Prázdniny vo Vihorlatskom múzeu: Na deti čaká hravý a zážitkový program
Zdroj: TASR/Michal Svítok

Hravé a oddychové spoznávanie histórie regiónu, aktivity v oblasti ochrany životného prostredia a tvorivé výtvarné dielne ponúka deťom v školských a letných pobytových táboroch počas letných prázdnin Vihorlatské múzeum (VM) v Humennom.

Zábavné učenie

Zážitkový interaktívny cyklus podujatí Prázdniny v múzeu zahŕňa spolu deväť tém. Informovala o tom Jana Fedičová z Vihorlatského múzea. „Cieľom výberu prázdninovej ponuky je zábavnou formou ponúknuť deťom učenie pre poznanie, zábavu pre radosť a oddych bez nudy, aby prázdniny v múzeu boli pozitívnym zážitkom,“ priblížila.

Prázdninový program je zároveň doplnkovým zábavným učivom určeným pre deti materských škôl a školskej mládeže vo veku od sedem do 15 rokov. Ponúkané témy sú z oblasti histórie, umenia, prírodovedy a environmentálnej výchovy.

Interaktívne aktivity

Mladšie deti sa budú môcť o živote majiteľov humenského kaštieľa dozvedieť prostredníctvom divadelných dramatizácií, zoznamovanie sa s prírodou je spojené s hrami a tvorivými aktivitami. Staršie deti sa môžu zapojiť do bádateľských úloh, kvízov a tvorivých dielní zameraných na regionálnu históriu.

„Výtvarné aktivity ponúkajú tradičné a menej známe výtvarné techniky, ktorými sa prezentovali slávni maliari regiónu horného Zemplína,“ doplnila Fedičová s tým, že prírodovedný okruh aktivít je okrem spoznávania prírody zacielený aj na upevňovanie aktívnych postojov k ochrane prírody.

Informácie o podmienkach účasti na múzejnom prázdninovom projekte sú dostupné na webovej a facebookovej stránke múzea.

Cestovanie počas pandémie

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM