Správy

Prázdniny v športovom duchu: Multifunkčné ihrisko v Humennom má nový povrch

Nadšenci športu sa môžu tešiť z vynoveného športoviska.

Ilustračný obrázok k článku Prázdniny v športovom duchu: Multifunkčné ihrisko v Humennom má nový povrch
Zdroj: Mesto Humenné

Voľne dostupné viacúčelové ihrisko na Sídlisku pod Sokolejom v Humennom získalo pred letnými prázdninami nový povrch.

Zničený koberec

Jeho výmenu zabezpečila Správa rekreačných a športových zariadení (SRaŠZ) Humenné z vlastných zdrojov. Informoval o tom Marián Škuba z tlačového referátu mestského úradu na internetovej stránke mesta.

Ako uviedol, pôvodný umelý trávnatý povrch ihriska s rozmermi 30 krát 15 metrov bol osemročným používaním zničený. „Odstránenie starého umelého koberca vykonali pracovníci SRaŠZ, realizovali aj prípravné práce, ktoré sa týkali odstránenia piesku z pôvodného podložia,“ priblížil.

Nové brány

Položenie umelého trávnika pozostávajúceho z červeného a zeleného povrchu a presypanie umelého trávnatého povrchu kremičitým pieskom zabezpečila dodávateľská firma. „Povrch športoviska má vyznačené čiary na tenis, volejbal a nohejbal,“ doplnil Škuba.

Keďže prioritným využitím ihriska je futbal, SRaŠZ zabezpečila i nové brány. Náklady na obnovu športoviska predstavovali takmer 10 750 eur.

Ako Škuba podotkol, aj keď je vynovený areál k dispozícii širokej verejnosti, je nutné rešpektovať opatrenia súvisiace s aktuálne realizovanými stavebnými úpravami bytových domov a vnútroblokových priestorov.

Aktuálne správy zo Slovenska

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM