Rôzne

Prázdniny v múzeu? Aj to môžu počas leta zažiť mladí v Humennom

Zaujímavo strávený čas navyše s rozširovaním vzdelanostných rozhľadov. I to sľubuje prázdninový program pre deti v múzeu. Prečítajte si viac.

Ilustračný obrázok k článku Prázdniny v múzeu? Aj to môžu počas leta zažiť mladí v Humennom
Zdroj: Dnes24.sk

V rámci projektu múzejného objektového vyučovania Ku koreňom, tradíciám, hodnotám, navštívilo Vihorlatské múzeum v Humennom v období od začiatku januára do konca júna 2018 vyše 1 600 žiakov základných a stredných škôl.

A aj počas letných prázdnin ponúka miestne múzeum deťom v denných školských táboroch, centrách voľného času a detských táboroch v blízkosti Humenného zaujímavé interaktívne programy.

Detské kolektívy sa môžu v múzeu vopred prihlásiť na zážitkové programy s tematikou histórie, prírodovedy a umenia. „Aktuálne prebieha v múzeu program Odtlačky dejín, venovaný dejinám typografie a historickým míľnikom v rozvoji remesiel, spojený s výstavou Dvanásť patrónov…ochran­covia remesiel. V umelecko-historickej expozícii a v špecializovanej múzejnej učebni ponúkame témy svetových a regionálnych dejín, v prírodovednej expozícii environmentálny program spojený s výstavou motýľov Premena do krásy,“ ozrejmila Jana Fedičová z VM.

Prázdninový program pre deti ponúka podľa jej slov zaujímavo strávený čas s možnosťou zábavného rozširovania vzdelanostných rozhľadov a spestrenie voľnočasových aktivít umocnených nevšedným múzejným prostredím a detským kolektívom.

„Súčasťou prázdninovej ponuky sú hry a prirodzené edukačné aktivity v neobyčajnom prostredí múzea, zaujímavé prednášky a diskusie, edukačné a interaktívne cvičenia, tvorivé dielne, súťaže, tematické projekcie filmov a prehliadky jednotlivých výstav a múzejných expozícií podľa dohody s vedúcimi detských skupín,“ doplnila Fedičová.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM