Rôzne

Pozrite si to OBRAZOM: Valaškovský parčík v Humennom už získava svoju novú tvár

V Humennom prebieha revitalizácia valaškovského parčíka a ten postupne získava svoju tvár. Pozrite si aktuálny a na vizualizáciách aj cieľový stav prác.

Ilustračný obrázok k článku Pozrite si to OBRAZOM: Valaškovský parčík v Humennom už získava svoju novú tvár
3
Galéria

Parčík pri Valaškovciach sa dočká v rámci revitalizácie nového chodníka, úpravy okolia pri kríži, nového parkového osvetlenia, lavičiek či novej výsadby.

Ako ďalej informovala Michaela Dochánová z tlačového referátu Mestského úradu v Humennom, okrem spomenutého sa upraví a presunie bližšie k Čapajevovej ulici nový priechod pre chodcov na ceste I/74, ktorý bude osvetlený. „Dlhé roky užívaný priechod v križovatke mosta cez Laborec a ulice Sninská spôsoboval šoférom a chodcom nemalé ťažkosti a často bol miestom dopravných kolízií. Z toho dôvodu v spolupráci s Dopravným inšpektorátom a Slovenskou správou ciest, sa jeho umiestnenie presunie o niekoľko metrov ďalej. Na žiadosť obyvateľov sa vytvoria aj bezbariérové vstupy na chodníky,“ uviedla Dochánová.

Tá doplnila, že v budúcnosti má humenská radnica záujem riešiť aj celkový výzor Valaškovského mosta a to v súčinnosti s Pamiatkovým úradom, keďže ide o národnú kultúrnu pamiatku.

Pozrite si to všetko aj obrazom na nasledujúcich záberoch. V krátkom videu vám prinášame aktuálny stav prác a na vizualizáciách si môžete pozrieť cieľový stav revitalizácie parčíka pri Valaškovciach.

Zdroj: Dnes24.sk
VIZUALIZÁCIE: Takejto podoby sa po revitalizácii dočká valaškovský parčík
3
Galéria
Zdroj: MsÚ Humenné
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM