Rôzne

Poslanci znížili nájomné v bytoch na Komenského ulici: Za koľko sa v nich bude bývať?

Potešujúca správa predovšetkým pre samotných nájomníkov. Poslanci schválili úpravu výšky nájomného v nájomných bytoch na Komenského ulici. Pozrite si, koľko sa ta bude platiť po novom.

Ilustračný obrázok k článku Poslanci znížili nájomné v bytoch na Komenského ulici: Za koľko sa v nich bude bývať?
Zdroj: Dnes24.sk

Mesto Humenné vlastní dva bytové domy na Komenského ulici. Dokopy 86 bytových jednotiek. Bývalý Domov mládeže prestaval súkromný investor na vlastné náklady, pričom miestna samospráva sa nové byty rozhodla odkúpiť. Kúpa bola zafinancovaná z jednorázovej dotácie od štátu a pôžičkou od Štátneho fondu rozvoja bývania. Celková hodnota týchto bytových domov je 3 862 134 eur.

Prečítajte si tiež: Štyria humenskí poslanci v novej dočasnej komisii: Toto bude jej úloha

Nájomníci bytových jednotiek na Komenského ulici platili doposiaľ mesačný nájom 3,20 eur za meter štvorcový. Prenájom jednoizbového bytu tak stál 122,98 eur, 2 izbového 172,64 eur a 3 izbového 210,98 eur.

Na poslednom zasadnutí Mestského zastupiteľstva bol Odborom správy mestského majetku, MO a PČ na Mestskom úrade predložený návrh na úpravu nájomného v týchto bytoch a to na 2,70 eur za meter štvorcový. A zníženie nájomného poslanci odklepli. Po novom tak prenájom jednoizbového bytu bude stáť 103,76 eur, 2 izbového 145,67 eur a 3 izbového 178,01 eur.

Prečítajte si tiež: Humenskí poslanci rozhodli o svojich odmenách: Koľko budú po novom mesačne zarábať?

„Pri úprave výšky nájomného dnes už vychádzame z vyčíslených prevádzkových nákladov na dom podľa roku 2015,“ uvádza sa v predložených materiáloch na rokovaní poslancov s tým, že celková výška vybraného nájomného pri upravenej sume predstavuje za oba bytové domy 139 036,82 eur. „Uvedená suma zahŕňa zaplatenie splátok ŠFRB, pokrytie fondu opráv a tiež umožňuje pokrývať všetky predpokladané náklady spojené s prevádzkou bytových domov. Zároveň sa tvorí určitá rezerva, ktorá slúži na pokrytie strát, ktoré vznikajú pri predpokladanej fluktuácii nájomníkov,“ píše sa ďalej.

Nájomníci v bytoch na Komenského ulici sa taktiež dočkajú zníženia záloh za služby v priemere o 30 eur za byt mesačne.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM