Rôzne

Podmanivé prírodné divadlo na Zemplíne: Pripravená je akcia s pestrým programom

Premýšľate už, ako naložiť s víkendom? Máme pre vás tip na zaujímavé podujatie, ušité pre celé rodinky. Sledujte, kde a čo sa bude v sobotu diať.

Ilustračný obrázok k článku Podmanivé prírodné divadlo na Zemplíne: Pripravená je akcia s pestrým programom
Zdroj: TASR

Na Zemplíne budeme aj v tomto roku vítať žeriavy popolavé. Sťahovavé vtáky tu počas jarnej migrácie vytvárajú neobyčajné prírodné divadlo.

Známa lokalita

Ako informoval Matej Repel zo Slovenskej ornitologickej spoločnosti/Bir­dLife Slovensko, migrujúce vtáctvo predstavia verejnosti priamo v teréne už túto sobotu (1. 4.). Tradičné podujatie sa koná pri príležitosti Dňa vtákov v okolí Senianskych rybníkov (okres Michalovce). Táto oblasť je podľa Repela známym zhromaždiskom žeriavov popolavých, ale aj ďalších vzácnych druhov vodného vtáctva počas jarnej migrácie. „Tá práve vrcholí a žeriavy popolavé prilietajúce podvečer v tisícoch na tradičné nocoviská ponúkajú milovníkom prírody nevšedné prírodné divadlo,“ doplnil.

Pestrý program

Ornitológovia si pre účastníkov akcie pripravili pestrý program. Patrí doň okrem iného exkurzia po náučnom chodníku spojená s pozorovaním jarnej migrácie vtáctva, infostánok, tvorivé dielne pre deti, v rámci ktorých si budú môcť vyskúšať napríklad modelovanie z hliny a točenie na kruhu či plstenie z ovčieho rúna. Čaká ich tiež jazda na koni, prehliadka Senianskeho kaštieľa, výstava starožitných váh i fotografií vtáctva. Ochutnať budú môcť tiež lokálnu špecialitu – pečené ryby.

Vstup voľný

Vstup na podujatie, ktoré sa začína o 14.00 h, je voľný. Záujemcovia sa môžu na miesto konania akcie dopraviť vlastným autom alebo autobusom z Michaloviec, ktorý zabezpečili organizátori. Viac informácií o akcii nájde verejnosť aj na webovej stránke medzibodrozie­.vtaky.sk v sekcii – pripravujeme.

Podujatie je realizované v rámci projektu LIFE Nature Ochrana bučiaka veľkého a chochlačky bielookej v Chránenom vtáčom území Medzibodrožie na Slovensku.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM