Správy

Počty pozitívnych rastú. Prejavuje sa to už aj v nemocniciach na Zemplíne?

Všetky nemocnice na Zemplíne sa starajú o celkovo 67 pacientov. Kde ich majú najviac?

Ilustračný obrázok k článku Počty pozitívnych rastú. Prejavuje sa to už aj v nemocniciach na Zemplíne?
Zdroj: TASR/Erika Ďurčová

Situácia s hospitalizovanými pacientmi s ochorením COVID-19 sa v regióne Zemplína zatiaľ nezhoršuje. Obsadenosť covidových lôžok v rámci regiónu je na podobnej úrovni ako pred siedmimi dňami, keď bolo v nemocniciach 69 pacientov, aktuálne ich je 67.

Najviac v Michalovciach

Ako vyplýva z informácií, ktoré poskytla PR špecialistka siete nemocníc Svet zdravia Bianka Krejčíová, najviac, 19 pacientov, je hospitalizovaných v nemocnici v Michalovciach. Pred týždňom, 18. januára, ich tam zdravotníci evidovali 26.

O 18 pacientov na covidových lôžkach sa v pondelok (24. 1.) starali vo vranovskej nemocnici. Trebišovská nemocnica aktuálne eviduje 14 pacientov s COVID-19, v nemocnici v Humennom ich je osem.

Voľné ventilácie

Z piatich na osem sa zvýšil počet pacientov na covidových lôžkach v mestskej Nemocnici Snina. Ako v tejto súvislosti uviedol riaditeľ zariadenia Andrej Kulan, nárast pozitívne testovaných osôb v regióne sa zatiaľ na stave obsadenosti nemocničných lôžok neprejavil. „Ich stav zrejme nie je taký vážny, aby si vyžadoval hospitalizáciu,“ skonštatoval.

Spomedzi 22 dostupných umelých pľúcnych ventilácií v regióne je ich aktuálne obsadených sedem. Zariadenie pomáha dýchať trom pacientom v Michalovciach, po jednom v ostatných nemocniciach.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM