Iné športy

Plavecké preteky pre najmladších: Takto si počínali štyri humenské talenty

Už tradične sa na sklonku jesene konali plavecké preteky pre najmladších, Memoriál Jozefa Baláža. A nechýbali na nich ani 4 mladí Humenčania.

Ilustračný obrázok k článku Plavecké preteky pre najmladších: Takto si počínali štyri humenské talenty
Zdroj: PK Chemes Humenné

V Spišskej Novej Vsi sa na súťaži pre sedem až jedenásť ročných plavcov stretli pretekári z 23 klubov z celého Slovenska. 69 chlapcov a 79 dievčat. Malá výprava štyroch chlapcov z Humenného pod vedením trénera Jozefa Luksaja nastúpila na štart týchto pretekov s chuťou popasovať sa o stupne víťazov, čo sa aj trom podarilo. Veď sledujte…

V kategórii 9-ročných Filip Luksaj dvakrát vystúpil na zlatý stupeň víťazov – 25 a 50 metrov prsia. Tesne za stupňom víťazov, na štvrtom mieste, skončil tiež dva razy – 25 a 50 metrov znak. Kristián Gabrik si domov doviezol kompletnú sadu medailí. Zlato si vyplával v znaku na 25 metrov, striebro v polohovke na 100 metrov a dvakrát bronz – 25 metrov voľný spôsob a 50 metrov znak. Šimon Račko si postriebril prsia na 25 metrovej vzdialenosti a trikrát stál na bronzovom stupni víťazov – 25 metrov voľný spôsob a motýlik, 50 metrov prsia. Nikolas Jevič sa na stupeň víťazov nedostal.

V hodnotení klubov podľa zisku medailí sa naši umiestnili na celkovom štvrtom mieste.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Humenného a okolia.

Informácie a foto poskytol PK Chemes Humenné.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM