Tlačové správy

Peter z donášky: Päť druhov pizze, ktoré Humenčania milujú zo všetkých najviac!

Pizza. Pôvodný pokrm roľníkov z oblasti nachádzajúcej sa v blízkosti Neapola. Od tých čias sa toto jedlo talianskeho pôvodu rozšírilo do celého sveta. Nevynímajúc ani naše mesto.

Ilustračný obrázok k článku Peter z donášky: Päť druhov pizze, ktoré Humenčania milujú zo všetkých najviac!
Zdroj: Dnes24.sk

Aj Humenčania pizzu milujú. Objednávajú si ju v reštikách a objednávajú si ju aj k sebe domov. Pochutí si na nej, ako inak, humenská mládež, ale doprajú si ju aj tí skôr narodení.

Viete ale, ktoré druhy pizze sú medzi Humenčanmi tie najobľúbenejšie? Otázka, na ktorú Peter Ficik z donáškovej pizzérie Pizza Pietro odpovedal okamžite, bez čo i len sekundy premýšľania. „To vám viem povedať presne. Môžete si zapisovať,“ zareagoval Peter, ktorý je majiteľom donášky, no každú pizzu sám aj pripravuje. Je to takpovediac jeho svet, v ktorom je najviac doma.

Tak teda ktoré?

1. Mexická. Prekvapenie? Pre niektorých určite. Kombináciu mozzarella, šunka, šampióny, nachos syr, saláma a oregáno si však vedia Humenčania skutočne vychutnať a táto pizza sa ocitla na samom vrchole rebríčka.

2. Quatro Formagi. Tento druh pizze môžeme zaradiť medzi klasiku a asi do prvej päťky by ju tipol každý. 4 druhy syra, cibuľa, oregáno. Niet čo dodať. Ako doplnil Peter, on sám má v ponuke hneď dva poddruhy tejto pizze. Popri klasike ju robí aj so smotanovým základom.

3. Ala Harry. Čo to je, možno ste teraz v duchu vyriekli. „Mozzarella, šunka, 4 druhy syra, cibuľa, feferóny, oregano. Je poriadne výdatná,“ poznamenal P. Ficik.

4. Gazdovská. Po menej tradičnej opäť klasika. Gazdovskú majú radi zaiste nielen Humenčania, ale aj inde v rámci našej krajiny. Zloženie v Pizza Pietro? Mozzarella, slanina, klobása, cibuľa, oregáno.

5. Italia. Prvú päťku uzatvára pizza, ktorej názov poukazuje na jej pôvod. Okrem cesta a omáčky na nej nájdete mozzarellu, šunku, olivy, artičoky, rukolu a oregáno. „Túto pizzu som spoznal v Taliansku a v ponuke musela byť,“ zdôraznil Peter.

Pizza Pietro

Toto bola pätica najčastejšie objednávaných druhov pizze v Pizza Pietro. Donáškovú pizzériu založil v lete roku 2015 Peter Ficik, ktorý dlhé roky predtým zbieral z tejto oblasti skúsenosti v zahraničí. Každú pizzu sám pripravuje. Sídlo donášky je na Sninskej 9. Je možné si v nej aj posedieť a vychutnať si ta chladené občerstvenie. Alebo aspoň na vlastné oči odsledovať prípravu svojej objednanej pizze.

„Zakladáme si na čerstvých, kvalitných surovinách, špeciálnej talianskej múke či omáčke zo stopercentných paradajok,“ zvýraznil raziacu cestu tejto pomerne stále novej donášky jej majiteľ. Doplnil, že každý deň od 11:00 do 13:00 je možné objednať si Obedovú pizzu – 400–500 gramov za 3,50 eur. A ak ste pri čítaní dostali chuť, pripájame link na facebook Pizza Pietro.

(PR)

Pizza Pietro: Kúsok Talianska u nás v Humennom
20
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM