Správy

Omikron problém nemocniciam zatiaľ nerobí. Najlepšia situácia je v Humennom

Nemocnice na Zemplíne hovoria o zvládnuteľnej situácii. Kde majú najviac hospitalizovaných s covidom?

Ilustračný obrázok k článku Omikron problém nemocniciam zatiaľ nerobí. Najlepšia situácia je v Humennom
Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa

Variant omikron pandémie ochorenia COVID-19 zatiaľ nemocnice na Zemplíne príliš nezaťažil. Vyťaženosť covidových lôžok sa pohybuje približne na úrovni 30 percent.

Pribudli pacienti

Ako vyplýva z informácií, ktoré poskytla PR špecialistka siete nemocníc Svet zdravia Bianka Krejčíová, súkromný poskytovateľ zdravotnej starostlivosti eviduje za posledný týždeň najväčší prírastok pacientov s ochorením COVID-19 v Michalovciach. Spomedzi 29 hospitalizo­vaných tu potrebujú napojenie na umelú pľúcnu ventiláciu (UPV) štyria.

Zo 16 na 28 sa zvýšil počet pacientov na covidových lôžkach v nemocnici v Trebišove, kde podporu UPV nepotrebuje žiaden z hospitalizo­vaných. O sedem (na 21) narástol počet hospitalizovaných s ochorením COVID-19 vo vranovskej nemocnici. Napojenie na UPV si tu vyžaduje zdravotný stav jedného z nich.

Najmenej v Humennom

V humenskej nemocnici klesol za sedem dní počet pacientov na covidových lôžkach zo 14 na 13, podporu UPV nepotrebuje žiaden z nich. O zvládnuteľnej situácii hovorí aj námestníčka pre ošetrovateľskú starostlivosť mestskej Nemocnice Snina Jana Kapáková.

„Nie je to také dramatické, ako to bolo v období november – december. Momentálne máme 23 hospitalizo­vaných pacientov s ochorením COVID-19, z toho je jeden na UPV a jedno dieťa,“ priblížila Kapáková. Situácia v zariadení je podľa nej zvládnuteľná aj napriek výpadku 22 zamestnancov pre ochorenie či preventívnu karanténu.

Foto: ilustračné

Prečítajte si tiež

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM