Rôzne

Obnova farského kostola v Humennom: Jeho brány sa zatvoria, omše budú na týchto miestach

Kostol Všetkých svätých v Humennom prechádza obnovou a v ďalšej fáze dôjde aj k jeho zatvoreniu. Odkedy a na akých miestach sa budú konať sväté omše?

Ilustračný obrázok k článku Obnova farského kostola v Humennom: Jeho brány sa zatvoria, omše budú na týchto miestach
Zdroj: Dnes24.sk

V pondelok 5. augusta zatvorí svoje brány kostol Všetkých svätých v Humennom, dôvodom sú rekonštrukčné práce. Ako je zrejmé z farských oznamov, sväté omše sa namiesto toho budú konať na miestach, kde v menšom počte sa konali a konajú aj teraz a to v nemocnici či v saleziánskom stredisko, ale aj v budove miestneho mestského úradu.

Ako informuje farnosť na svojom webe, koncom júna bola ukončené prvá etapa realizácie projektu modernizácie kostola Všetkých svätých v Humennom, ktorej súčasťou boli nová vzduchotechnika pre kostol, kompletná projektová dokumentácia ku všetkým ďalším odborným prácam, elektrifikácia, podlahové kúrenie, ozvučenie či kamerový systém.

Ďalej dôjde aj k výmene podlahy a tiež k výmaľbe. Ako uviedol ešte pred časom dekan František Mariňák, pre obnovu sa rozhodli z dôvodu, že v roku 2022 si budú pripomínať 700. výročie od prvej písomnej zmienky o ich farnosti. „Najprv sme chceli len vymaľovať, potom sa k tomu pridala potreba vykurovania, resp. temperovania kostola, akútnou sa javila aj potreba obnovy jeho elektrifikácie. Keďže je to kostol, z ktorého dýcha história, je dôležité ju prepojiť so súčasnosťou,“ vysvetlil.

S ukončením obnovy kostola sa počíta do konca októbra tohto roka.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Humenného a okolia.

Neunikli vám tieto fotky?

Fotky, ktoré vyvolávajú spomienky: Zachytili asanáciu a výstavbu mesta Humenné
8
Galéria
Zdroj: Dejiny Humenného, Fedič a kol.

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM