Veronika Hunyadiová Správy

Obľúbený bikesharing je späť. Bicykle nájdete na TÝCHTO stanovištiach

Služba zdieľaných bicyklov je po zimnej prestávke v Humennom opäť dostupná.

Ilustračný obrázok k článku Obľúbený bikesharing je späť. Bicykle nájdete na TÝCHTO stanovištiach
Zdroj: Mesto Humenné

Služba zdieľaných bicyklov, tzv. bikesharing, je od stredy 13. apríla opäť dostupná pre všetkých Humenčanov. Mesto o tom informuje na svojej webovej stránke.

Nájdete ich na piatich miestach

Počas zimných mesiacov boli bicykle uskladnené v priestoroch Správy rekreačných a športových zariadení. Pracovníci poškodené časti opravili a zrealizovali servisnú prípravu na ďalšie používanie.

Na piatich stanovištiach je umiestnených 39 červeno-bielych bicyklov.

Stanovištia zdieľaných bicyklov:

  • Námestie slobody (pri mestskom kultúrnom stredisku)
  • Južné námestie (Centrum voľného času)
  • Sídlisko pod Sokolejom (pri rímskokatolíckom kostole)
  • Sídlisko I (pri vstupe do podchodu od parku)
  • Chemlonská ulica (pri zimnom štadióne)

Ako využívať službu?

Ak chcete začať využívať zdieľané bicykle, je to jednoduché. Stačí si do mobilu stiahnuť aplikáciu ANTIK SmartWay a zaregistrovať sa. Za jazdu môžete platiť dobitím kreditu v aplikácii a platbou vždy po skončení jazdy alebo si zakúpiť predplatený balík na mesiac alebo celú sezónu. Hodina jazdy stojí 1 euro s minútovou tarifikáciou. Pred prvým použitím služby je potrebné uhradiť depozit vo výške 20 eur (zákazníci Antiku depozit neplatia). Podrobný návod ako si požičať bicykel a cenník je k dispozícii na web stránke www.antiksmartway.sk.

Pri samotnom požičiavaní bicykla ho stačí odomknúť načítaním QR kódu na riadidlách bicykla a môžete začať jazdiť kdekoľvek po meste. Podmienkou je bicykel po skončení jazdy zaparkovať v rámci katastra mesta na vhodnom viditeľnom mieste, aby nezavadzal na chodníku alebo neblokoval cestu.

Po ukončení jazdy bicykel uzamknite mechanickým potiahnutím páčky na zámku zadného kolesa. Bicykel 1× pípne a v aplikácii uvidíte informáciu, že váš bicykel bol zaparkovaný na správnom mieste, vrátenie prebehlo úspešne a je pripravený pre ďalšieho záujemcu.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM