Rôzne Správy

Nové informácie: Dočkáme sa pri kruháči na Staničnej priebežného jazdného pruhu?

Vodiči už dlhší čas volajú kvôli zápcham v čase dopravnej špičky pred kruhovým objazdom na Staničnej ulici po priebežnom jazdnom pruhu.

Ilustračný obrázok k článku Nové informácie: Dočkáme sa pri kruháči na Staničnej priebežného jazdného pruhu?
Zdroj: Dnes24.sk

Kolóny na Staničnej ulici v Humennom by mohlo pomôcť vyriešiť vybudovanie priebežného jazdného pruhu v smere na Medzilaborce pri kruhovom objazde. Na toto riešenie vyzývali a vyzývajú mnohí vodiči.

Prečo takto?

Kruhový objazd bol vybudovaný v roku 2007 a to Slovenskou správou ciest Investičná výstavba správy ciest (SSC IVSC) Košice. Dôvody, prečo je križovatka realizovaná takto, sme zisťovali ešte v roku 2015 na tejto inštitúcii.

Tá to odôvodnila tým, že projektová dokumentácia bola prevzatá od Mesta Humenné a aj keď sa uvažovalo aj nad možnosťou s predmetným priebežným jazdným pruhom, tento zámer podľa SSC IVSC stroskotal na rokovaní so Železnicami Slovenskej republiky, nakoľko pre zriadenie priebežného jazdného pruhu bol potrebný pozemok vo vlastníctve ŽSR a ten sa zároveň dotýka ochranného pásma železníc.

Nové info

Teraz, o päť rokov neskôr, humenská radnica informuje o posune vecí v tejto záležitosti.

„Mesto Humenné požiadalo listom Železnice SR o prenájom pozemkov o výmere cca 580 metrov štvorcových potrebných pre vybudovanie priebežného jazdného pruhu. Po získaní prísľubu na prenájom pozemkov mesto Humenné zabezpečí vypracovanie projektovej dokumentácie pre územné konanie. Stavebné povolenie a realizáciu stavby priebežného jazdného pruhu má zabezpečiť Slovenská správa ciest, keďže ide o cestu 1. triedy,“ uviedol Marián Škuba z tlačového referátu Mestského úradu v Humennom.

Doplnil, že keď mesto začne rokovania, pripraví dokumentáciu a bude mať platné územné rozhodnutie, nápomocná bude Slovenská správa ciest, ktorá podľa jeho slov posunie výstavbu do svojho programu investičných akcií.

Chcete okrem regionálnych správ dostávať dôležité aktuálne informácie? Nájdete nás aj na FB Dnes24.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM