Ľubomír Hudačko Správy

Obrovské NEŠŤASTIE pri Prešove: Bývalému futbalistovi zhorel dom do tla, škoda je pol milióna!

Pri požiari podľa informácií HaZZ Prešov nedošlo k žiadnym zraneniam. Príčina vzniku požiaru je momentálne v štádiu zisťovania.

Ilustračný obrázok k článku Obrovské NEŠŤASTIE pri Prešove: Bývalému futbalistovi zhorel dom do tla, škoda je pol milióna!
4
Galéria
Zdroj: HaZZ Prešov , TASR/Martin Baumann

Vo štvrtok 15. decembra 2022 pred 00:30 hod. bol ohlásený požiar zrubového domu v obci Demjata, v okrese Prešov. Dnes24.sk o tom informovala Miroslava Knišová z vnútorného oddelenia Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Prešove.

Rodinný dom patril exfutbalistovi Stanislavovi Šestákovi, o čom informuje portál tvnoviny.sk.

Odpratával tam sneh

Rodina mala bývať v zrube asi desať rokov. „V čase požiaru nebol nikto doma. Bývalý futbalista sa tu v stredu ale zastavil a odpratával sneh,“ píšu ďalej tvnoviny.sk.

​​Šesták je po nedávnych komunálnych voľbách poslancom mestského zastupiteľstva v Prešove, kde má aj trvalý pobyt. Je tiež funkcionárom prešovského klubu FC Tatran Prešov.

Hovorkyňa HaZZ Prešov Knišová ďalej uviedla, že požiar sa zasahujúcim hasičom podarilo v priebehu dvoch hodín lokalizovať.

„Po príchode hasičov na miesto udalosti bolo zistené, že ide o požiar dvojpodlažného dreveného zrubového domu o rozmere cca 15×15 m, ktorý sa nachádzal už v treťom štádiu horenia. Zasahujúci hasiči odpojili objekt od prívodu energií a okamžite začali s hasiacimi prácami,“ priblížila

K zraneniam nedošlo

Hasiči rozoberali konštrukcie objektu a pomocou termovíznej kamery vyhľadávali skryté ohniská a dohášali ich.

Požiar zlikvidovali krátko po 04:00 hod. „Z dôvodu silného zadymenia boli pri zásahu použité autonómne dýchacie prístroje. Pri požiari nedošlo k žiadnym zraneniam. Príčina vzniku požiaru je momentálne v štádiu zisťovania. Následkom požiaru vznikla majiteľovi priama materiálna škoda predbežne vyčíslená na hodnotu 500-tisíc eur,“ dodala na záver Knišová.

Zábery z miesta nešťastia nájdete v priloženej fotogalérii.

Objektívom: Šestákov dom v Demjate zhorel do tla
4
Galéria
Zdroj: HaZZ Prešov
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM