Správy

Nemocnice na Zemplíne očkujú bez registrácie. Kedy a kde vás pichnú na počkanie?

Vakcínu bez nutnosti registrácie ponúkajú aj vybrané nemocnice.

Ilustračný obrázok k článku Nemocnice na Zemplíne očkujú bez registrácie. Kedy a kde vás pichnú na počkanie?
Zdroj: TASR/AP

Zaočkovať proti ochoreniu COVID-19 bez registrácie sa dá už aj na Zemplíne. Kým v mestskej Nemocnici Snina očkujú zdravotníci už počas tohto týždňa, v nemocniciach v Humennom, Michalovciach a Vranove nad Topľou začnú s očkovaním neregistrovaných záujemcov v pondelok 9. augusta.

Obmedzené kapacity

Očkovacie centrum v sninskej nemocnici funguje v stredy, štvrtky a piatky, pričom jeho prevádzková doba je stanovená na týždeň dopredu podľa stavu v čakárni záujemcov o očkovanie. Jeho denná kapacita je 114 osôb.

„Očkovaní sú naďalej registrovaní záujemcovia o vakcínu a zároveň priebežne i neregistrovaní,“ informovala na internetovej stránke mesta Michaela Šalachová z oddelenia strategického rozvoja mestského úradu. Ako pre TASR potvrdil riaditeľ zariadenia Andrej Kulan, sninskí zdravotníci očkujú vakcínou Comirnaty od konzorcia Pfizer/BioNtech.

Vo vyhradenom čase

Rovnakou vakcínou očkujú aj v nemocniciach v sieti Svet zdravia. V nemocnici v Humennom sa dá bez registrácie zaočkovať vo všetky pracovné dni v čase medzi 12.30 a 13.30 hod. Denne môžu zaočkovať 90 ľudí.

„V michalovskej nemocnici budú očkovať nezaregistrovaných v pondelky až piatky v čase od 12.30 do 14.00 h a majú vyhradený čas pre 90 záujemcov,“ priblížila komunikačná špecialistka siete Jana Fedáková.

Vo vranovskej nemocnici budú neregistrovaných očkovať dva dni v týždni, a to v pondelky a piatky v čase od 12.45 do 14.00 hod. Majú tam vyhradený čas pre približne 70 záujemcov. Fedáková podotkla, že neregistrovaní záujemcovia si nemajú možnosť dohodnúť termín očkovania vopred. „Registrovaných dospelých a deti od 12 rokov budú nemocnice očkovať v nezmenenom režime,“ dodala.

Foto: ilustračné

Viac k očkovaniu

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM