Rôzne

Na mestskom cintoríne v Humennom nájdete novinku: Je ňou sviečkomat!

Pracovníci Technických služieb mesta Humenné namontovali na mestskom cintoríne novinku - sviečkomat. Pozrite si k nej bližšie informácie.

Ilustračný obrázok k článku Na mestskom cintoríne v Humennom nájdete novinku: Je ňou sviečkomat!
2
Galéria
Zdroj: MsÚ Humenné

Výhodou tohto zariadenia podľa radnice je, že nie je viazané na otváraciu dobu v kamennom obchode a funguje prakticky nepretržite. S nápadom osadiť sviečkomat prišli pracovníci Technických služieb. „Inšpirovali sa sviečkomatmi v iných slovenských mestách, napr. v bratislavskom krematóriu v Lamači tento sviečkomat funguje už šesť rokov a ďalšie sú aj v Stropkove, Svidníku, vo Svite či Bardejove. Zároveň tým uspokojili aj požiadavky obyvateľov mesta, ktorí takýto sviečkomat kladne ohodnotili,“ uviedla Michaela Dochánová z tlačového referátu Mestského úradu v Humennom.

Obsluha samotného sviečkomatu, ktorý je umiestnený pri Dome smútku, zo strany vstupu na cintorín, je podľa Dochánovej slov veľmi jednoduchá a zvládnuť by ju mal každý. Návod na obsluhu je priamo na sviečkomate. „V rámci sviečkomatu budú mať návštevníci v ponuke na výber jednoduchý kahanec za cenu 0,50 centov, alebo väčší kahanec v cenovej ponuke 1 až 2 eur. Jeho kapacita je približne stodvadsať sviečok, ktoré sa budú dopĺňať podľa potreby,“ priblížila M. Dochánová.

FOTO: Na humenskom cintoríne namontovali sviečkomat
2
Galéria
Zdroj: MsÚ Humenné
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM