Rôzne

Na Dubníku odštartovala prestavba: Z budovy bývalej škôlky bude zariadenie pre seniorov

Na Dubníku bude čoskoro fungovať Zariadenie pre seniorov v Humennom. To pojme 48 klientov a zamestná približne 20 pracovníkov.

Ilustračný obrázok k článku Na Dubníku odštartovala prestavba: Z budovy bývalej škôlky bude zariadenie pre seniorov
Zdroj: MsÚ Humenné

Tento týždeň bolo oficiálne odovzdané stavenisko prešovskej spoločnosti GMT development, s.r.o., ktorá začala rekonštrukčné práce na budove bývalej materskej školy na Dubníku. Čoskoro tu vyrastie „Zariadenie pre seniorov v Humennom“ známe ako Dom penzión. Portál Humenné 24 o tom informovala Michaela Dochánová z tlačového referátu Mestského úradu v Humennom.

Samotná rekonštrukcia bude podľa jej slov pozostávať z búracích prác, ktoré sa už začali a stavebných prác. V etape búrania budú zdemontované všetky okná a dvere, obvodové panely a steny, vybúrajú sa vnútorné priečky a obvodové murivo, odstránia sa podlahy a schodisko v južnej časti budovy, a tiež bude potrebné zbúrať strešnú konštrukciu až po stropné panely a rovnako aj atiku.

„V rámci stavebných prác sa zrealizuje nová prístavba a nadstavba objektu. To znamená, že sa zlepšia tepelnotechnické vlastnosti obvodovej konštrukcie, vybuduje sa nové obvodové murivo aj s novými základmi. Jednotlivé poschodia budovy získajú stužujúce podporné vence a osadia sa nové výplne otvorov. Okrem toho vzniknú nové povrchové úpravy a technické inštalácie. V závere sa budova napojí na inžinierske siete, vrátane dažďovej vody, lapača nečistôt, kanalizácie, požiarnej nádrže a zásobovania pitnou vodou,“ uviedla Dochánová.

Nové zariadenie pre seniorov pojme podľa radnice až 48 klientov v jeden až dvojlôžkových izbách a zamestnaných bude približne 20 pracovníkov. „Predpokladaný termín ukončenia stavby je 12 mesiacov od odovzdania staveniska,“ doplnila Dochánová.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Humenného a okolia.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM