Rôzne

Most pre peších opäť na pretrase medzi poslancami: Proti sa nevyjadril nikto, ale...

Na stole je už petícia, o ktorej diskutovali mestskí poslanci. Bude mať Humenné nový most pre peších spájajúci zimný štadión s mestskou časťou Valaškovce?

Ilustračný obrázok k článku Most pre peších opäť na pretrase medzi poslancami: Proti sa nevyjadril nikto, ale...
Zdroj: Dnes24.sk

Na návrh poslanca a zástupcu primátorky mesta Andreja Semanca sa na uplynulom zasadnutí Mestského zastupiteľstva v Humennom medzi rokovacími bodmi objavila aj informatívna správa o petícii za vybudovanie mostu pre peších cez rieku Laborec.

Ako zvýšiť bezpečnosť

Andrej Semanco na úvod upozornil, že pojem lávka je používaný nesprávne a v tomto prípade je potrebné baviť sa o moste, nakoľko podľa jeho slov je Laborec zaradený do zoznamu významných vodných tokov. „Na úseku 300 – 350 metrov ak by sme postavili tretí most, tak neviem, či by sme neboli jedineční v Európe, ani v Budapešti toľko mostov niet,“ poznamenal Semanco.

Vzápätí však uviedol, že petičnému výboru dali za pravdu v ich argumentoch a v otázke čo treba urobiť pre zvýšenie bezpečnosti chodcov idúcich po nadjazde kontaktovali Slovenskú správu ciest ako správcu danej komunikácie. „Napísali nám, že technické opatrenia sú takého charakteru, že treba rozšíriť nadjazd o meter a pol z jednej aj druhej strany, potom zábradlia…“ uviedol Semanco s tým, že nakoľko ide o cudzí majetok, tadiaľto cesta nevedie.

Semanco ďalej doplnil, že nezatracujú myšlienku mostu pre peších cez Laborec. „Keď bude nejaká výzva, keď budeme úspešní, treba urobiť projekt… Ja si myslím, že keď budeme trpezliví, tak sa nám to podarí,“ vyjadril sa na piatkovom rokovaní Semanco.

Babin: Most je nevyhnutný

„Stretol som sa s Valaškovčanami a oni hovorili to, čo je aj názor petičného výboru, že lávka resp. most je veľmi potrebný. Znova tvrdím, že most je pre život týchto občanov nevyhnutný. Musíme tento most či chceme alebo nie vybudovať,“ povedal na zasadnutí poslanec Michal Babin (KDH), ktorého návrh na vypracovanie projektovej dokumentácie na premostenie rieky Laborec medzi zimným štadiónom a Valaškovcami v hlasovaní poslancov neprešiel. Názor poslanca Babina podporil v diskusii poslanec Miloš Meričko (Klub za demokratické Humenné).

„Ja viem, že je potrebná lávka. Na druhej strane ale, za aké peniaze to zrealizujeme? Veď to nie je 50 tisíc eur. Chceme opravovať cesty, chodníky, nemáme cyklistický chodník, chodník pre korčuliarov…“ upozornil na finančnú náročnosť projektu poslanec Dušan Sukovský (SMER-SD).

„Na budúce zastupiteľstvo cez komisiu výstavby pripravíme návrh, aby sme komplexne vyriešili tento problém vrátane dopravy, aby to bolo zmysluplné a nie strieľanie od pásu,“ dodal v závere rokovacieho bodu Semanco.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM