Veronika Hunyadiová Správy

Milovníci filmov zbystrite! Humenské kino otvára brány

Kinosála zívala prázdnotou dlhé mesiace. Diváci sa môžu tešiť na filmové novinky.

Ilustračný obrázok k článku Milovníci filmov zbystrite! Humenské kino otvára brány
Zdroj: Dnes24.sk

Humenské Kino Fajn vo štvrtok 27. mája opäť otvorí svoju kinosálu. Prvé premietanie po dlhej prestávke je na programe o 19.30 hod. Pravidlá pre prevádzku sa odvíjajú od farieb podľa COVID automatu, okres Humenné je tento týždeň (24. – 30. 5.) ružový.

Polovičná kapacita

Kapacita je obmedzená na 50 % obsadenosti, to znamená 200 miest na sedenie. Návštevníci musia mať počas celej doby premietania na tvári respirátor. Pri vstupe bude zabezpečená dezinfekcia na ruky.

„Teplota sa merať nemusí, rovnako nie je potrebný test. Maloleté deti nemajú povolený vstup do kina, takže filmy pre vekové kategórie do 16 rokov ani nebudú zaradené do programu," uviedla Marta Helemiková, riaditeľka Mestského kultúrneho strediska (MsKS).

Každý návštevník musí uviesť svoje osobné údaje – meno a priezvisko, telefónne číslo a e-mailovú adresu. „Musíme totiž v danú chvíľu vedieť preukázať, koľko ľudí je na mieste a uchovávať tieto informácie po dobu dvoch týždňov z dôvodu možného výskytu koronavírusu. Informácie sú potrebné pre Úrad verejného zdravotníctva,“ vysvetlila Helemiková.

Nové filmy

„Všetky filmy, ktoré budeme premietať, sú novinky. Dokonca jeden aj oscarový, ktorý je na programe hneď v prvý deň prevádzky kina,“ priblížila riaditeľka MsKS.

Naďalej sa preferuje internetový nákup vstupeniek, kde sú spomínané osobné údaje povinnou položkou. Program kina Fajn s možnosťou zakúpenia vstupeniek je k dispozícii na webovej stránke kina.

Ďalšie pravidlá pre kiná

  • V kinosále je potrebné mať prekryté horné dýchacie cesty. V oranžových a lepších okresoch stačí rúško, v ružovom a červenom je povinný respirátor.
  • Konzumácia v kinosále je možná v ružových a lepších okresoch. Rúško si však dávajte dolu iba na čas nevyhnutný na konzumáciu
  • Diváci, s výnimkou osôb žijúcich v jednej domácnosti, sedieť tak, že medzi obsadenými miestami ostane jedno miesto voľné. Odporúčané je šachovnicové sedenie alebo sedenie len v každom druhom rade.

Aktuálne správy zo Slovenska

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM