Samospráva

Mestský úrad v Humennom má novú prednostku: Stala sa ňou táto žena

Nový primátor Humenného Miloš Meričko vymenoval po svojom nástupe na funkciu novú prednostku Mestského úradu.

Ilustračný obrázok k článku Mestský úrad v Humennom má novú prednostku: Stala sa ňou táto žena
Zdroj: MsÚ Humenné

S účinnosťou od 11. decembra 2018 vymenoval primátor Miloš Meričko novú prednostku Mestského úradu v Humennom (MsÚ) Valériu Kurťákovú. Tá bola doteraz referentkou materských a základných škôl a školských jedálni na Odbore školstva MsÚ. Informovala o tom Michaela Dochánová z tlačového referátu MsÚ.

Prednostka MsÚ je podľa jej slov zamestnancom mesta, ktorého vymenúva a odvoláva primátor mesta a jemu zodpovedá za svoju činnosť. „Prednostka vedie Mestský úrad, organizuje prácu úradu a zabezpečuje jeho hospodársky a správny chod. Okrem toho zabezpečuje zostavenie návrhu rozpočtu úradu a jeho plnenie, zúčastňuje sa zasadnutí Mestského zastupiteľstva s poradným hlasom, a tiež zasadnutí Mestskej rady,“ priblížila Dochánová.

Prednostka podľa nej ďalej podpisuje zápisnice zo zasadnutí Mestského zastupiteľstva a Mestskej rady, zabezpečuje odpovede na interpelácie poslancov vo veciach výkonu práce MsÚ, vykonáva koncepčnú a analytickú činnosť a prípravu podkladov na rozhodovanie o ekonomických otázkach spadajúcich do rozsahu kompetencií na úrovni samosprávy. „Navyše vykonáva analytické a syntetické činnosti, ktorých výsledkom sú návrhy na efektívnejšie fungovanie úradu, koordinuje činnosti jednotlivých odborov MsÚ a mnoho ďalšieho,“ dodala Dochánová.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Humenného a okolia.

Miloš Meričko prebral vedenie úradu v pondelok na ustanovujúcom zastupiteľstve. Pozrite si fotogalériu.

V OBRAZOCH: V Humennom sa uskutočnilo ustanovujúce mestské zastupiteľstvo
16
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM