Správy

Mestskí policajti v Snine zachránili muža v bezvedomí: Nebyť nich zásahu, udusil by sa

Okamžite zasiahli, poskytli mu prvú pomoc, umiestnili ho do stabilizovanej polohy a zabezpečili, aby mužovo dýchanie nebolo obmedzené.

Ilustračný obrázok k článku Mestskí policajti v Snine zachránili muža v bezvedomí: Nebyť nich zásahu, udusil by sa
Zdroj: Mesto Snina

Na Mestskom úrade v Snine ocenili za záchranu života príslušníkov mestskej polície (MsP) Martinu Petríkovú a Igora Cucka.

Primátor mesta spolu s náčelníkom mestskej polície im vyjadrili uznanie za vzornú službu a mimoriadnu aktivitu. O udalosti informovala Michaela Šalachová z mestského úradu na webovej stránke mesta.

Incident sa odohral počas bežnej hliadkovej služby, keď obaja príslušníci narazili na muža ležiaceho na zemi bez známok života, s krvácajúcou tvárou a s ťažkosťami s dýchaním.

Došlo by k úmrtiu

Petríková a Cucko okamžite zasiahli, poskytli mu prvú pomoc, umiestnili ho do stabilizovanej polohy a zabezpečili, aby mužovo dýchanie nebolo obmedzené.

„Následne bolo od lekára RZP zistené, že v prípade neposkytnutia prvej pomoci danej osobe hliadkou MsP Snina, respektíve v prípade neskoršieho poskytnutia prvej pomoci by došlo k úmrtiu osoby udusením vlastnou krvou,“ spresnila okolnosti ich zásahu Šalachová.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM