Správy

Mestskí policajti budú zachraňovať životy! Do výbavy dostali defibrilátor, FOTO

Policajtom pomôže pri zásahoch pri ohrození života. Ešte predtým však absolvujú kurz.

Ilustračný obrázok k článku Mestskí policajti budú zachraňovať životy! Do výbavy dostali defibrilátor, FOTO
4
Galéria

Do výbavy mestskej polície (MsP) v Humennom pribudol defibrilátor. Samospráva ho zakúpila z refundácie ministerstva vnútra za víkendové skríningové testovania. Aby vedeli mestskí policajti prístroj používať, absolvujú kurz.

Informovala o tom na stránke mesta Veronika Lattová z tlačového referátu mestského úradu. „Príslušníci mestskej polície sa počas výkonu služby často dostanú do náročných situácií a podarilo sa im zachrániť už nie jeden ľudský život. Zakúpením moderného defibrilátora v sume 1 179 eur sme posilnili výbavu služobného vozidla hliadky,“ priblížil primátor mesta Miloš Meričko.

Zakúpený defibrilátor disponuje LED displejom a tiež audiovizuálnym sprievodcom na jednotlivé úkony resuscitácie. Jeho technológia má umožniť presné nastavenie výboja pre pacienta s cieľom dosiahnutia maximálneho efektu. Je určený pre dospelých aj deti.

Absolvujú školenie

Podľa slov náčelníka MsP Mariána Zuba tak bude defibrilátor k dispozícii nepretržite. „Každý hlásený prípad je potrebné vyhodnotiť individuálne a je náročné zo strany hliadky posúdiť, či ide o vážnu záležitosť, keď je už nutné ho použiť,“ dodal.

I preto podľa Lattovej slov absolvujú všetci mestskí policajti v priamom výkone služby školenie, ako prístroj používať. „Školiť ich budú pracovníci Slovenského Červeného kríža – územný spolok Humenné,“ ozrejmila.

Nový prístroj vo výbave mestskej polície si môžete pozrieť v priloženej galérii.

Deje sa na Slovensku

Defibrilátor pre mestských policajtov v Humennom
4
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM