Samospráva

Mesto Humenné zistilo havarijné stavy striech: Opravy sú nevyhnutné

Strechy štyroch budov vo vlastníctve a správe mesta Humenné si po prívalových dažďoch v auguste vyžiadajú opravy.

Ilustračný obrázok k článku Mesto Humenné zistilo havarijné stavy striech: Opravy sú nevyhnutné
Foto: Monika Hanigovská

Rekonštrukciu musí podstúpiť aj vozovka pred bytovým domom na Ulici SNP na Sídlisku pod Sokolejom. Samospráva o havarijných stavoch informovala na svojej internetovej stránke.

Najvyššiu sumu, ktorú bude musieť mesto na opravy vynaložiť, sa týka prepadnutej vozovky. Spôsobila poškodenie kanalizačnej prípojky. Ako informuje samospráva, opravné práce vyčíslené na 11 500 eur sa už začali.

Spomedzi štyroch zatekajúcich striech si najväčšiu investíciu vyžiada strecha budovy na Sídlisku III, v ktorej sídli súkromná materská škola. Na opravu 120 štvorcových metrov vynaloží mesto sumu 3800 eur.

Prietrže mračien spôsobili aj škodu na streche budovy, ktorá slúži ako vysunuté pracovisko Štátneho archívu v Prešove. Začalo tam zatekať do miestnosti s archívnym materiálom a dokumentmi. Opravy na ploche veľkej 35 štvorcových metrov si vyžiadajú investíciu približne 1700 eur.

Na 800 eur vyčíslila samospráva opravu strešného plášťa na dvoch bytových domoch na Sídlisku pod Sokolejom a 150 eur mesto investuje do opravy stropných kaziet v miestnosti veľkej zasadačky mestského úradu.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM