Rôzne

Mali ste už tiež to dočinenie? Humenčania hovoria o stretnutiach s líškou priamo v meste

Do redakcie sa nám v posledných dňoch dostali zážitky Humenčanov, ktorí narazili na líšku priamo v meste. Na dvore, ale i priamo v centre. Zisťovali sme viac.

Ilustračný obrázok k článku Mali ste už tiež to dočinenie? Humenčania hovoria o stretnutiach s líškou priamo v meste
Foto: Martin Károly

Bola u nás na dvore, veselo si vylihovala v sade medzi stromami a neskôr si to namierila cez ulicu k ďalším susedom, zdieľal s našou redakciou čitateľ zo sídliska Poľana. Ďalšia čitateľka videla líšku v okolí južného námestia. Zisťovali sme na miestnej radnici, či tak neevidujú aj mestskí policajti v poslednom období viac oznámení o výskyte líšok v meste.

„Mestská polícia v Humennom eviduje za obdobie posledných 3–4 týždňov hlásenia od občanov, ktorí videli líšku,“ potvrdil nám Kamil Kobak z tlačového referátu Mestského úradu v Humennom.

Aký je v takýchto prípadoch ďalší postup polície? „Hliadka následne toto hlásenie preverí a monitoruje. O tomto výskyte informuje odchytovú službu či poľovnícke združenie,“ ozrejmil K. Kobak.

O tom, že líšky pohybujúce sa v blízkosti ľudských obydlí v uliciach miest nemusia byť ani choré, ale jednoducho stratili plachosť a skomfortneli, sa už neraz naprieč Slovenskom písalo. V každom prípade s k nim neradí približovať.

Videli ste líšku v meste? Zachytili ste ju na fotke alebo videu? Zašlite nám tip na humenne@global24.sk.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM