Rôzne Správy

Majte poruke rúško, rukavice i pero. Onedlho aj vám zaklopú zamestnanci mesta

Od prvého mája budú zamestnanci mestského úradu doručovať rozhodnutia za miestne dane a poplatok za komunálny odpad.

Ilustračný obrázok k článku Majte poruke rúško, rukavice i pero. Onedlho aj vám zaklopú zamestnanci mesta
Zdroj: Dnes24.sk

Humenská radnica prostredníctvom svojho webu informovala, že v termíne od 1. do 25. mája tohto roka budú zamestnancami mesta doručované priamo do domácností rozhodnutia za daň z nehnuteľností, daň za psa a poplatok za KO na rok 2020.

Vzhľadom na aktuálnu situáciu s koronavírusom a jej ekonomickými dopadmi, rozhodlo vedenie mesta o posune tohtoročných splátok miestnych daní a poplatku za komunálny odpad pre všetky fyzické osoby na 31.7.2020 a 31.10.2020.

„Pri úhradách všetkých miestnych daní a poplatku za KO žiadame prioritne využívať bezhotovostný prevod na účet mesta s použitím správneho variabilného symbolu uvedeného v rozhodnutí. Zároveň prosíme občanov, aby pomohli s bezhotovostným prevodom aj svojim blízkym v seniorskom veku a ochránili tak ich zdravie,“ apeluje na Humenčanov radnica s tým, aby možnosť úhrady v pokladni mestského úradu bola využitá len v nevyhnutnom prípade.

Zároveň radnica prosí daňovníkov, aby pri preberaní zásielky mali k dispozícii ochranné prostriedky (rúško, rukavice) a vlastné pero.

„Pre zlepšenie doručovania by bolo vhodné, aby mal každý občan označené svojimi menovkami nielen poštové schránky, ale aj vchodové dvere bytov,“ doplnila radnica.

Chcete okrem regionálnych správ dostávať dôležité aktuálne informácie? Nájdete nás aj na FB Dnes24.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM