Rôzne

Má byť centrom života, nakupovania a práce. Plány investora s budovou, kde sídlila pošta

Budova bývalej pošty, nachádzajúca sa v južnej časti Námestia slobody v Humennom, je už približne rok prázdna a pomaly chátra.

Ilustračný obrázok k článku Má byť centrom života, nakupovania a práce. Plány investora s budovou, kde sídlila pošta
Zdroj: Dnes24.sk

Chátrajúcu budovu pošty v južnej časti Námestia slobody v Humennom chce humenská spoločnosť Central Point premeniť na polyfunkčný objekt s rovnakým názvom. „Centrálny bod“ má symbolizovať nielen samotnú polohu budovy, ale tiež jeho zmysel. Ako vysvetlil jeden z investorov Marek Mačuga, objekt má byť centrom života, nakupovania a práce.

Budova bývalej pošty je majetkom spomínanej spoločnosti už viac ako päť rokov, približne rok je prázdna a pomaly chátra. Projekt na jej rekonštrukciu má investor pripravený takmer rovnako dlho, ako je jej vlastníkom.

„Radi by sme ju zrekonštruovali na polyfunkčný dom. Má dve krídla. Jedno by sme chceli využiť na bývanie, to druhé by malo slúžiť ako obchodné centrum a kancelárie,“ vysvetlil Mačuga.

V bytovej časti by malo vzniknúť 37 bytových jednotiek vyššieho štandardu. Budú dvoj- až štvorizbové. Súčasťou projektu je i zastrešené parkovisko s vegetačnou strechou.

Spoločnosť tiež v rámci projektu plánuje zrekonštruovať i priľahlé mestské parkovisko. Zámer prenajať ho na desať rokov odobrili mestskí poslanci na svojom poslednom rokovaní (23. 10.). Rekonštrukciou by malo dôjsť k rozšíreniu jeho kapacity, užívať ho bude môcť široká verejnosť.

Realizácia projektu podľa Mačugových slov v súčasnosti závisí najmä od postupu stavebného úradu a ďalších zainteresovaných oficiálnych orgánov. „Mesto by v súčasnosti malo mať všetky potrebné podklady, aby mohlo vydať potrebné rozhodnutia,“ doplnil.

Náklady na projekt Mačuga zatiaľ nekonkretizoval. Financovať ho budú z vlastných i úverových zdrojov.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Humenného a okolia.

Videli ste? Dobrovoľníci skrášlili plot humenskej nemocnice.

V OBRAZOCH: Dobrovoľníci skrášlili plot humenskej nemocnice
4
Galéria
Zdroj: Svet zdravia
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM