Rôzne Správy

Koronavírus: Dopravca dezinfikuje autobusy, mesto odporúča nechodiť na pohreby

Humenská samospráva v súvislosti s koronavírusom informuje o dezinfekcii autobusov MAD a obyvateľom adresuje i takúto žiadosť.

Ilustračný obrázok k článku Koronavírus: Dopravca dezinfikuje autobusy, mesto odporúča nechodiť na pohreby
Zdroj: Dnes24.sk

Prevádzkovateľ mestskej hromadnej dopravy v Humennom pristúpil od štvrtka (12. 3.) rána k dezinfekcii všetkých autobusov.

Mestský úrad zasa v súvislosti s prevenciou pred šírením nového koronavírusu neodporúča zúčastňovať sa na posledných rozlúčkach so zosnulými. Vyplýva to z informácií zverejnených na internetovej stránke mesta.

„Počnúc zajtrajškom, teda od štvrtka 12. marca ráno, ešte pred prvou jazdou budú všetky autobusy a sanitné vozidlá zvnútra vystriekané dezinfekčnými prostriedkami. Konkrétne ide o miesta, ktoré cestujúci chytajú rukami. Tiež bude vytretá aj podlaha,“ uviedol Mikuláš Koščo, konateľ spoločnosti M.K. Trans, prevádzkujúcej mestskú hromadnú dopravu v Humennom s tým, že túto činnosť budú vykonávať vodiči raz denne, a to až do odvolania.

V snahe eliminovať stretávanie sa väčšieho počtu ľudí na jednom mieste, pridáva humenská radnica k už zavedeným opatreniam i žiadosť adresovanú obyvateľom, aby „v maximálnej miere obmedzili účasť na rozlúčkových a pohrebných obradoch“. Odporúča, aby sa na pohreboch zúčastňovala len najbližšia rodina zosnulého.

Chcete okrem regionálnych správ dostávať dôležité aktuálne informácie? Nájdete nás aj na FB Dnes24.

Na pripojenej fotogalérii: ako sa Slovensko pripravuje na koronavírus.

Slovensko sa pripravuje na koronavírus
23
Galéria
Zdroj: TASR

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM