toš Rôzne Správy

Koronavírus: Aj takto ovplyvnia rozhodnutia krízových štábov najbližšie dianie v Humennom!

Zatvorené múzeum, knižnica, stopka aj v kine, zrušené verejné podujatia... Ako to bude v Humennom vyzerať počas najbližších dní?

Ilustračný obrázok k článku Koronavírus: Aj takto ovplyvnia rozhodnutia krízových štábov najbližšie dianie v Humennom!
Zdroj: Dnes24.sk

Ústredný krízový štáb Slovenskej republiky od 10. marca po dobu 14 dní vydal zákaz organizovania akýchkoľvek verejných športových či kultúrnych podujatí pre všetky ústredné orgány štátnej správy, miestnej samosprávy a verejnej správy.

Počas tohto obdobia, resp. pravdepodobne ani do konca marca sa tak s určitosťou neuskutočnia viaceré dlho očakávané akcie pripravované v Humennom.

Preložené finále

Hokejisti HC 19 Humenné mali odohrať na domácom ľade už tento víkend prve dva zápasy finálovej série druhej hokejovej ligy. Duely so Žiarom nad Hronom sa však prekladajú na neurčito. Zrušené sú aj mládežnícke hokejové zápasy.

Odložené sú taktiež všetky futbalové zápasy pod hlavičkou Slovenského futbalového zväzu. „Vedenie FK Humenné až do pondelka 16. marca preventívne ruší tréningovú činnosť všetkým mládežníckym kategóriám od U8 až po U19 FK Humenné z dôvodu rozšíreného vírusového ochorenia na Slovensku,“ uviedlo FK Humenné.

28. marca sa mal v humenskej športovej hale uskutočniť MMA turnaj PCF 22. Aj keď v tomto prípade nejde o verejnú inštitúciu, organizátori sa rozhodli termín presunúť, spomína sa pritom mesiac máj.

Opatrenia župy

Od 10. marca 2020 Prešovský samosprávny kraj zatvoril všetky svoje kultúrne zariadenia až do odvolania. Vyhlásil to po zasadnutí krízového štábu.

„Na základe rozhodnutia Prešovského samosprávneho kraja je Vihorlatské múzeum v Humennom pre verejnosť zatvorené až do odvolania,“ potvrdzuje Vihorlatské múzeum v Humennom.

Zatvorená až do odvolania je taktiež Vihorlatská knižnica. Kvôli tejto situácii budú vzniknuté pokuty čitateľom odpustené.

Vihorlatská hvezdáreň v Humennom mala na nedeľu 15. marca pripravené podujatie ku Dňu hvezdární a planetárií – zrušené. Vihorlatská hvezdáreň v Humennom a Astronomické observatórium na Kolonickom sedle sú pre verejnosť až do odvolania taktiež zatvorené.

Zákazom podujatí sa bude taktiež riadiť Mestské kultúrne stredisko a Kino Fajn, ktoré nebude premietať.

Upozornenie: nejedná sa o kompletný zoznam zrušených podujatí či zatvorených inštitúcií na území mesta. Nemapovali sme komerčný priestor.

Chcete okrem regionálnych správ dostávať dôležité aktuálne informácie? Nájdete nás aj na FB Dnes24.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM