Rôzne

Kam na výlet? V lete sa dostanete vlakom z Medzilaboriec do atraktívneho poľského regiónu

Dobrá správa a najmä pre turistov. Na severovýchod Slovenska sa po siedmich rokoch vrátia vlaky, ktoré spoja náš región s Poľskom.

Ilustračný obrázok k článku Kam na výlet? V lete sa dostanete vlakom z Medzilaboriec do atraktívneho poľského regiónu
Zdroj: ZSSK

Po siedmich rokoch bude opäť v prevádzke spojenie Medzilaborce – Łupków a to počas víkendov od 1. júla do 3. septembra 2017. Vlaky budú premávať priamo z poľských miest Sanok a Rzeszów. Spravodajský portál Humenné 24 o tom informoval riaditeľ odboru komunikácie a hovorca Železničnej spoločnosti Slovensko (ZSSK) Tomáš Kováč.

Pôjde o vlaky určené predovšetkým pre turistov. "Cestujúcim sa otvára cesta vlakom cez Lupkovský tunel do turisticky atraktívneho poľského regiónu, napríklad ku skanzenu v Sanoku alebo hrebeňu východných Karpát,“ uviedol Karol Martinček, člen predstavenstva a riaditeľ úseku obchodu ZSSK.

Vlaky budú vedené modernými súpravami poľských železníc s poľským personálom, na Slovensku bude ich prevádzkovateľom ZSSK a budú zaradené do zmluvy o dopravných službách vo verejnom záujme s Ministerstvom dopravy a výstavby SR.

„Vlaky do Poľska budú v Medzilaborciach podľa možností nadväzovať na ďalšie spoje. Napríklad z Bratislavy sa turista môže dostať nočným vlakom do Humenného, odtiaľ ráno do Medzilaboriec a prestúpiť na vlak do Poľska,“ doplnil K. Martinček.

Na ilustračnej snímke: Lupkovský tunel na hranici Slovenska s Poľskom.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM